Az 5 legjobb tipp játékstílusod fejlesztésére

Az 5 legjobb tipp játékstílusod fejlesztésére

Igaz, hogy a Clash Royale mobil játék, de itt is vannak olyan tippek, amelyet érdemes megfogadni annak érdekében, hogy sikeresebb meccseket mehess. 

Szerintem nem fog senki megharagudni azért, ha azt írjuk, hogy a Clash Royale az első nemzetközileg is elismert mobil e-sport játék, amiben rengeteg csapat alakult, mind a nyugati féltekén, mind pedig Európában. A játékosbázisának nagy része főként arra koncentrál, hogy minél több nyertes meccset tudhasson magának, ami szinte már természetesnek mondható egy szigorúan a Ladder mászása köré épülő játékban. A mi célunk így csakis az lehet, hogy ehhez segítséget nyújtsunk nektek, amit különböző fajtájú és mechanikájú deckek bemutatásával és néhány tipp, trükk megosztásával tudunk a legjobban véghez vinni. Ezért el is hoztunk ma nektek öt olyan tanácsot, amit ha megfogadtok könnyebben tudtok fejlődni a játékban.

1. Ismerd meg az ellenfeled pakliját

Ez egy igen könnyű és magától értetődő tanácsnak tűnik, viszont rengeteg játékossal találkozhattunk már, aki nem eszerint az elv szerint kezd bele meccseibe. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy rengetek elixírt dobsz ki a kukába, mert ha ellenfeled rájön, hogy milyen típusú paklit hoztál magaddal, akkor jobban kitudja számítani mikor mit fogsz használni. Így jobban felkészül a támadásaidra, viszont neked semmi ötleted nem lesz, hogy ezt az elég szerencsétlen helyzetet hogyan oldd meg.Megismerni ellenfeled pakliját azért is nagyon fontos, mert így a sajátodat is másképpen fogod majd használni. Például, ha vetélytársad egyszerre használja a Skeleton Army-t a Horde of Minions-t, a Rage Potiont és ezt a kombinációját a fejedben tartod, akkora a teljes cycle-t követően már tudni fogod, hogy valamilyen countert a kezedben kell tartanod ez ellen a támadás ellen is.

2. Kombinációk és counterek - mi ez nekem?

A második tippünk saját paklid megépítésére vonatkozik: ha szeretnél egyedi mégis erős decket alkotni, akkor nagyon fontos, hogy megtaláld a megfelelő elixír egyensúlyt. Egyre gyakoribb eset, hogy az Arénában egy bizonyos trend elszabadul, egy kombinációval szinte már minden egyes ellenfeled játszik, ilyenkor érdemes átgondolni, hogy azt a mozzanatot mivel tudod a legjobban körbejátszani. Próbálj meg 3,7-4,2 elixír körül maradni, az átlagos mennyiséget tekintve, így elkerülheted azt, hogy egy kártya esetleg az erőforrásaid nagy részét feleméssze. A kombinációk is nagyon fontosak egy sikeres deck megalkotásánál; érdemes folyamatosan újabbnál újabb kártyákat belepakolni a próba paklijaidba, amivel lehet, hogy egy teljesen új, hatásos párosítást fedezel fel. 

3. Ne tegyél fel mindent egy lapra

Gyakori hibának számít (és nem csak a kezdő játékosok körében), hogy mindent egy támadással próbálnak megoldani. Mi nem azt mondjuk, hogy nem lehet a gyors támadásaidat csak egy ösvényre koncentrálni, viszont nem szabad az összes elixíredet így elkölteni. Ez a döntés főleg akkor csapja arcul az embert, amikor az ellenfél még nem is mutatott meg semmit a paklijából, és miután szinte az összes erőforrásodat elköltötted, teszi meg az első lépéseit, ami ellen már nem tudsz hatékonyan védekezni. 

4. Az önuralom kulcsfontosságú

Minden egyes játék alkalmával fontos, hogy ne siesd el az első lépéseidet. Ilyenkor inkább próbáld azt megjósolni, hogy hova teszi ellenfeled az első lényeit, ami után gyorsabban is tudsz majd erre reagálni. Ha már kigyűlt mind a 10 elixíred, akkor egy lassabb lényt tegyél ki a pályára, általában a királyod vagy az egyik torony mögé. A teljes elixír készletednél már a kombinációk használata is jobban mehet. Például ha vetélytársad egy 8 elixírt felemésztő párosítást játszik ki a ösvényen, amit 5-6 elixírrel meg tudsz állítani, akkor a pálya másik felére nyugodtan le is mehet az egyik minionod. 

5. Maradj megjósolhatatlan

A Clash Royale egyik legnagyobb veszélye, hogy akár tudtodon kívül is az ellenfél kezére játszhatsz, mivel eleinte nem tudhatod, hogy milyen paklit hoztak ellened. A megjósolhatatlanság ezért is kulcsfontosságú egy-egy ranked meccsen. Ha például egy kártyát hosszabb ideig a kezedben tartasz, azzal megzavarhatod ellenfeledet, mert nem tudja majd eldönteni, hogy ezt egy kombinációd kedvéért teszed-e vagy valamelyik párosítását próbálod megakadályozni vele. De akár az is előfordulhat, hogy néhány kártyádat egyáltalán nem használod a mérkőzés során, ezzel is növelve a misztikumot: itt azonban meg kell említenünk, hogy ezeknek nem szabad erős, fontos kártyáknak lennie.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!