A közeljövőben megérkezhet a CS:GO komoly vetélytársa

A közeljövőben megérkezhet a CS:GO komoly vetélytársa

A FlipSide3 tulajdonosa beszélt erről egy Rocket League-es podcastban.

Másfél hónappal ezelőtt, április 16-án jelent meg nálunk egy cikk, melyben azt taglaltuk, hogy neL (a flickshot tulajdonosa) egy új Riot játékról beszélt, ami kicsit megváltoztathatja a CS:GO kompetitív FPS uralmát.

A Riot FPS játéka kavarhatja fel az állóvizet a CS:GO körül

Pletyka pletyka hátán, de lehet nem lenne rossz ötlet a Riottól egy CS:GO hangulatú FPS.

Azóta erről nem érkezett új információ, vagy különösebb érdekesség, de tegnapelőtt egy Rocket League-es podcast közepette szóba került a CS:GO. A két beszélgető partner Dazerin, a Rocket League egyik kommentátora és Hector "Frost" Rozario a FlipSide3 tulajdonosa volt. Miután elkezdtek beszélgetni a Valve FPS játékáról, a FlipSid3 tulajdonosa egyből arra terelte a szót, hogy bizony a fejlesztők rosszul állnak a játékhoz, amikor mindenki egy versenyszerű FPS-t szeretne alakítani a CS:GO-ból. Ekkor említi meg azt, hogy ez lesz az utolsó éve a Valve-nak arra, hogy megpróbáljon visszakapaszkodni és kicsit jobban foglalkozni a játékkal, hiszen még idén megjelenik egy komoly versenytárs, akiről nem beszélhet többet. A monológot azzal fejezi be, hogy ezek a cégek könnyen elkényelmesednek, ha nincs igazi vetélytársuk, de szerencsére ez változni fog. Emellett, Hector szerint nehéz dolga lesz a CS:GO-nak, hiszen tényleg komoly rivális érkezik, ami sokak szerint nem más lesz, mint a Riot Games új FPS játéka.

Egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy tényleg FPS játék lesz-e a Riot új üdvöskéje, de jelenleg több forrás is erre mutat, pedig pár évvel ezelőtt még egy fighter játéknak jelentették be. Ha mégis igaza lesz ezeknek a forrásoknak, akkor valószínűleg egy igazi 5v5 kompetitív FPS játékot várhatunk a Riottól, ami szinte biztosan ingyenes lesz. Ezzel szemben lehet, hogy hasonlítani fog a LoL-ra és bizonyos tárgyakat csak a játékon belül szerzett valutával vehetnénk, így közel sem biztos, hogy jobban járnánk az új játékkal. Emellett érdemes azt is végig gondolni, hogyha még idén megérkezne ez a játék, a Riot már szinte biztosan elkezdte volna reklámozni az új játékot. Lehet, hogy az E3-on még többet tudunk majd meg a témával kapcsolatban.

Véleményem szerint szinte biztos, hogy nem ebbe az irányba próbálkozik majd a Riot, hanem egy kimondott e-sport FPS játékot szeretne elkészíteni. Ez persze még mindig nem zálog a sikerre, de ha már egy kicsit is népszerű lesz, akkor komoly vetélytársává válhat a CS:GO-nak, amire frissítésekkel és jobb kommunikációval kell válaszolni a Valve-nek, ha azt szeretnék, hogy továbbra is a CS legyen a versenyszerű FPS játékok alfája és omegája.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Közvetítések