1400 jelentkezőből válogatott indiai csapatot az OpTic

1400 jelentkezőből válogatott indiai csapatot az OpTic

Újabb Counter-Strike csapatot igazolt az amerikai szervezet, komoly terveik vannak az indiai gárdával.

Az OpTic áprilisban jelentette be, hogy indiai csapatot toboroznak, ugyanis szeretnék minél hamarabb kivenni a részüket az előbb vagy utóbb hatalmassá duzzadó indiai e-sport piacból. Mint kiderült, több mint 1 400 játékos jelentkezett a szervezet felhívására, amiből a szakértők egyhamar kialakítottak egy redukált, 100 fős listát, majd megtalálták azt az 5 játékost, aki képviselheti az OpTic-ot.

Magyarországon valószínűleg aligha cseng ismerősen bármelyikük neve is, de az ázsiai Counter-Strike-ban már komoly tapasztalattal bíró fiataloknak számítanak. Az igazolási hír után a HLTV.org megkereste Sudhen "Bleh" Wahengbamet, aki részt vett a csapat kiválasztásában is. Az ő elmondása szerint a cél egyelőre az ázsiai régió csapatait utolérni, és kialakítani a működéshez szükséges infrastruktúrát, mint a nemzetközi vizeken már tapasztalt edzők, a fizetések, a gyakorlási és felkészülési lehetőségek, bootcampek.

Az OpTic indiai felállása a következő:

Sabyasachi "Antidote" Bose
Agneya "Marzil" Koushik
Nikhil "forsaken" Kumawat
Rishabh "Formless" Tomar
Vishal "haivaan" Sharma

Az ázsiai régióról sok szakértő úgy tartja, hogy a Counter-Strike e-sport növekedéséhez és fejlődéséhez elengedhetetlen terület. Más e-sportokban, mint pl. a Dota 2 vagy a League of Legends, hatalmas rajongóbázis és számtalan élvonalbeli csapat, játékos származik innen. A CS:GO számára azonban mind a mai napig nehéz meghódítania ezt a régiót, pedig tehetségek bőven akadnak, csak felfedezésre várnak még. Az OpTic nyitása India felé egyértelműen azt jelzi, hogy igenis érdemes foglalkozni Ázsiával, mert van üzleti és versenypotenciál is ott, de meg kell teremteni a feltételeket ahhoz, hogy ezeket kiaknázhassák a szervezetek, ezt láthatjuk abból is, hogy nem csak a nevüket, de magas színvonalú támogatást is biztosítanak majd az újdonsült együttesüknek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!