Megkérdőjelezhető ágrajzot hozott össze a StarSeries

Megkérdőjelezhető ágrajzot hozott össze a StarSeries

A csoportkör végeztével ismertették a szervezők a negyeddöntő párosításait, melyek finoman szólva sem lettek kiegyensúlyozottak.

Az ötnapos csoportkör végeztével kialakult a legjobb nyolc csapatból álló mezőny, akik innentől az egyenesági kiesés szakaszban küzdenek meg a StarSeries i-League 5. szezonjának címéért. A befutók között kevés meglepetést találunk, de azok annál nagyobbak! A lengyel AGO a héten előzte meg a Virtus.pro-t hazájukban, majd elsőként jutott ki a csoportkörből 3-0-ás eredménnyel. Az NRG is átverekedte magát végül, ők 3-2-es állást értek el a héten a svájci rendszerben. A szervezők a tegnapi nap végén húzták ki a párosításokat, melyek közép-európai nyári időszámítás szerint a következőképp kerülnek műsorra:

09:00  Liquid vs. NRG
12:00 AGO  vs. North
15:00 mousesports  vs. NiP
18:00 SK vs. Natus Vincere

Maga az ágrajz pedig így fest:

Láthatjuk, hogy a felső rész nincs igazán összhangban az alsóval. A legnagyobb esélyesek közül kettő is itt van (Na'Vi és mouz), de a lehető két legkeményebb ellenféllel szemben, míg a Liquid szinte ölbe kapta a döntőt, hiszen először az NRG-t, majd a North-AGO győztesét kell elkalapálniuk. Természetesen emellett a szakértők sem mehettek el. Többek között Tomi "lurppis" Kovanen is kifogásolta a seedelést. Ugyanis az rendben van, hogy a csoportkör alatt elért szériagyőzelmek és -vereségek a döntőek, de ezek csak annyiban nyilvánultak meg, hogy 3-0, 3-1 vagy 3-2 volt egy-egy csapat mérlege, az nem számított, hogy kik ellen sikerült ezt elérni, nem történt újraseedelés, ami pedig felborítja az egyensúlyt.

A HLTV egyik szerkesztője, Milan "Striker" Švejda a sakkban régóta használt Buchholz-számítás (erről bővebben itt) alapján el is készítette azt az ágrajzot, ami a legkiegyensúlyozottabb lenne a tornán mutatott teljesítmények alapján. Kezdésnek, az SK és a Na'Vi külön ágra kerülne, előbbi az NRG-vel, utóbbi az AGO-val játszana. A mousesports és a North csapna össze a brazilok ágán, a Liquid és a NiP pedig a másikon. Az eredménnyel mi sem tudunk vitatkozni, valóban kiegyensúlyozottabb és roppant érdekes elődöntőket hozna. Az alábbi képen láthatjátok a csapatok sorrendjét a Buchholz-számítás szerint. A párosítások értelemszerűen úgy jöttek ki, hogy az első a nyolcadikat, a második a hetediket kapta és így tovább.

Viszont bármennyire is kapálóznak ez ellen, változni bizony már nem fog. Az érvényes ágrajz alapján mi azt várjuk, hogy a Liquid könnyedén a döntőbe verekedi magát az alsóágon, míg a felső átláthatatlan ködnek tűnik. A négy csapatból (SK, Na'Vi, mouz, NiP) bárki képes továbbjutni a Kijevben mutatott formája alapján, –talán a nindzsák lógnak ki kissé lefelé a névsorból. Akárhogyan is végződjön, az biztos, hogy izgalomban nem lesz hiány!

Képek: HLTV, Twitter

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!