Kik azok a CC-k, és mi a feladatuk?

Kik azok a CC-k, és mi a feladatuk?

A Wargaming Community Contributor programja az elmúlt időszakban rengeteg változáson ment keresztül, aminek apropóján megválaszoljuk a címben feltett kérdéseket.

A napjainkban is futó Community Contributor program 2013-ban indult, és fő célja volt összefogni a World of Tanks közösségének legkarizmatikusabb alakjait, így a nemzetközi szférából például Quickybaby, Jingles, AgingJedi és SirFoch, míg magyar szinten Cleverland, Ph3lan és Serious_Threat vettek részt a programban.

Mi a Community Contributor-ok feladata?

Ha röviden szeretném megfogalmazni, akkor azt mondanám, hogy minden, ami a Wargaming és a játékosközösség közötti kapcsolattartásról szól, legyen ez Facebook bejegyzés, Youtube videó vagy Twitch közvetítés. Ha kicsit részletesebben kellene kifejtenem, akkor mindenképp kitérnék arra, hogy a CC-k nem képviselik a Wargaming-et, illetve fizetést sem kapnak munkájukért. Számukra elsősorban azért éri meg ez az együttműködés, mert így egy jóval szélesebb közönséget tudnak megszólítani, hiszen megkapják az ehhez szükséges támogatást, ami azt takarja, hogy bármikor felléphetnek a teszt és sandbox szerverre, illetve az elsők közt próbálhatják ki a legújabb prémium járműveket.

Kik a program résztvevői napjainkban?

Mindenképp fontos megemlíteni, hogy vannak külön német, lengyel, cseh, francia és spanyol CC-k is, de rájuk nem szeretnék kitérni. Sokkal inkább az angol Community Contributor tagokat szeretném górcső alá venni, akik talán a legnagyobb hatást gyakorolják az európai szerver közösségére. A cikk elején említett nevek közül SirFoch kikerült a programból, majd később ennek hatására Jingles is kilépett, valamint pár napja AgingJedi is otthagyta a programot, arra hivatkozva, hogy rossz irányba tart a játék.

Helyüket olyan neves streamerek vették át, mint skill4ltu, a szerver talán legjobb játékosa, valamint dakillzor, akit az élő közvetítésein túl a WGL ligából ismerhettek. A magyar közösségen belül is sok minden változott, hiszen Ph3lan azóta a Wargaming-nél dolgozik, Cleverland és Serious_Threat pedig abbahagyták a tartalomgyártást.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.