Riport: Az SK nem biztosít boot campet FalleNéknek

Riport: Az SK nem biztosít boot campet FalleNéknek

DeKay beszámolója szerint egyre nő a feszültség az SK Gaming és a játékosok között.

Már egy hónap sincs hátra Gabriel "FalleN" Toledonak és csapatának az SK Gamingben, –ha valóban beteljesül a legnyíltabb titok a világon, vagyis az Immortals-ba igazolnak. Addig is, újfent arról számolt be a pontos riportjairól már jól ismert Jarek "DeKay" Lewis, hogy a szervezet nem könnyíti meg a játékosoknak ezt az időszakot. Tudomására jutott ugyanis, hogy az SK megtagadta tőlük a boot camp lehetőséget Európában, így FalleNék kénytelenek voltak bevállalni két kisebb LAN-t is, csakhogy itt tartózkodhassanak és készüljenek.

A növekvő feszültséget mi sem mutatja jobban, hogy a StarSeries i-League 5. szezonja alatt pár napig a mezeiket sem viselték a brazilok. Többek között ezzel tiltakoztak a szervezet döntései ellen, melyeket az ő kárukra hoztak meg. A boot camp csak azért nem valósulhatott meg az SK kölni gaming házában, mert azt a helyet a Não Tem Como-nak adták oda, akiket korábban igazoltak le titokban. A kijevi torna miatt egyértelműen kellett egy hely, ahol gyakorolhatnak, így jobb híján a játékosok külön megegyeztek versenyszervezőkkel. Cserében pedig olyan kisebb LAN-okon vesznek részt, mint az Adrenaline Cyber League Moszkvában vagy a Moche XL Esports Lisszabonban. Az együttes DeKay forrásai szerint többször is kérte a szervezetet, hogy engedjék el őket a szerződésükből, ám ezt mindig elutasította az SK.

Már az ESL Pro League dallas-i döntője alatt is sejteni lehetett, hogy valami nincs rendben, –ugyanis FalleN azt írta ki Twitterére az egyik játéknapon, hogy Marcelo "coldzera" Daviddel úgy szerepelnek a Gameflip reklámjában, hogy nem is tudnak ilyen cégről. Nem sokkal később kiderült, hogy az SK Gaming áprilisban kötött szponzori megállapodást. DeKay egyik forrása egy hónappal ezelőtt azt állította, hogy az SK minél több pénzt szeretne csinálni a játékosokból, mielőtt lelépnének, ami valljuk be üzletileg logikus lépés, hiszen minden idők egyik legjobb és legnépszerűbb csapatáról van szó. Valószínűleg a Gameflip-üzlet is ennek a része lehet. Július elsején azonban lejárnak a szerződések. A hírek szerint rögtön alá is írnak majd az Immortals-szal, ahol várhatóan a MiBR, vagyis Made in Brazil márka alatt folytatják pályafutásukat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!