Riport: Az NTC játékosai aláírtak az SK-val

Riport: Az NTC játékosai aláírtak az SK-val

Az igazolás komoly fejtörést okozhat az SK-nak a közelgő ESL One Belo Horizontén.

A belsős információiról és pontos riportjairól ismert Jarek "DeKay" Lewis újabb nem nyilvános hírről rántotta le a leplet a minap. Állítása szerint a Não Tem Como néven ismert brazil ötös hosszútávú szerződést írt alá az SK Gaminggel. Azonban ez problémát jelenthet a közelgő ESL One Belo Horizontén, hiszen a Gabriel "FalleN" Toledo-féle csapatot meghívták a versenyre, Lincoln "fnx" Lauék pedig a kvalifikációkon vesznek részt, ahol egyetlen Bo5-re vannak a kijutástól. Amennyiben az SK Gaming két együttest indít egy tornán, akkor megszeghetik az ESL szabályait.

2017 áprilisában ugyanis korlátozták az akadémiacsapatok részvételét, hogy ezzel elkerüljék az érdekek ütközését. A gyakorlatban ez olyan esetek megakadályozására szolgál, mint például a szervezet megkérheti a "kis" csapatot, hogy veszítsenek a "nagy" ellen. A szabálykönyvben viszont van egy kiskapu, miszerint akadémiacsapatként hivatkoznak a második gárdára, de ettől függetlenül nagy a valószínűsége, hogy az ESL betartatja most is. Érdekes továbbá, hogy van egy kitétel is: amennyiben írásos dokumentumot nyújt be a szervezet arról, hogy eladja az egyik (szintén az akadémiacsapatra hivatkoznak, de az SK esetében nem áll fent ilyen alárendelés) felállását négy héttel a verseny előtt, vagy szerződést bont velük, akkor minden rendben. A lényeg nyilvánvalóan az, hogy anyagi függetlenség álljon fent a két csapat között, ha indulnak ugyanazon a tornán.

Innentől kezdve viszont csak találgatni tudunk a lehetséges megoldásról. A Counter-Strike világ legrosszabbul őrzött titka, hogy FalleNék csatlakoznak az Immortals-hoz és Made in Brazil néven játszanak majd, ha lejárt a szerződésük júliusban. A legegyszerűbb megoldás így az lehetne, hogy hamarabb elengedik őket. Az ESL One Belo Horizonte június 13-17. között lesz, szóval ketyeg az óra. Közbeszólhat még, ha fnx-ék véletlenül nem jutnak ki, mert elveszítik a május 10-ei mérkőzésüket a FURIA ellen (erre vajmi kevés az esély). Ha így alakulna, akkor FalleNék nyugodtan kitölthetik a szerződésüket és ráérnek júliusig a mibr-üzlettel. Amennyiben nincs megoldás, és az SK két induló csapatot is birtokul, úgy az egyiknek vissza kell lépnie mindenképp, -feltéve, hogy az ESL valóban érvényesíti az akadémiacsapatokra vonatkozó szabályokat velük szemben.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!