Riport: MiBR néven folytatja az SK csapata az év második felétől

Riport: MiBR néven folytatja az SK csapata az év második felétől

A források szerint, az SK játékosai az év második felében mehetnek át az Immortals által felvásárolt brandhez.

December óta benne van a levegőben egy potenciális átigazolás, mely nem csak egy legendás Counter-Strike brand újraélesztését, de a világ legjobb csapatát is érintené. Korábban is beszámoltunk róla, hogy a Made in Brazil márkát felvásárolta az Immortals, és valószínűleg az SK Gaming jelenlegi felállása csatlakozhat hozzájuk, ám most újabb információk kerültek elő az üzletről, valamint a játékosokhoz közeli források is megerősítették azt.

Szervezetet válthat a világ legjobb csapata

Az Immortals megvette a MiBR brandet, így két dolog történhet a közeljövőben.

A méltán híres felállást, vagyis Gabriel "FalleN" Toledot, Fernando "fer" Avarengát, Epitácio "TACO" de Melot, Ricardo "boltz" Prass-t és Marcelo "coldzera" Davidet kívánja felvásárolni az Immortals, és ezt már több ízben is megerősítették –nem hivatalosan–. A lépés minden fél számára logikus lenne. A csapat az utóbbi időben elégedetlen a menedzsmenttel, míg a szervezet számára világossá vált, hogy hosszútávon nem éri meg a Counter-Strike.

De ha ez sem lenne elég, a WESA szabályozása miatt mindenképp el kell hagyniuk a CS:GO világát, ha csak tulajdonost nem váltanak. Az SK Gaming, csakúgy mint tavaly decemberig a Na'Vi, vagy még most a Virtus.pro, az ESForce tulajdonában áll. A reguláció pedig nem teszi lehetővé, hogy több csapata legyen ugyanazon cégnek. Bár lehet, hogy okosabb döntésnek hangzik a VP-től megszabadulni, akik a béka feneke alatt teljesítenek, de üzletileg ez már egyáltalán nem az. Ugyanis nyílt titok, hogy a lengyelek termelik a legtöbb pénzt a CS:GO csapatok közül, még akkor is, ha semmit sem érnek el.

Tulajváltás történt a Na'Vi-nál a WESA szabályai miatt

A Na'Vi és az ESforce nem hosszabbítanak szerződést. De az új tulaj nagyon hasonlít a régire.

Az Immortals számára nyilvánvalóan azért érné meg az ügylet, mert így visszaszállhatnának a Counter-Strike-ba. Tavaly ugyanis fel kellett hagyniuk ezzel az e-sporttal, miután kNgV-ék a 100 Thieves-hez igazoltak. Nem véletlen az sem, hogy alig valamivel steel eladása után már megvették a MiBR-t: az SK játékosainak megszerzése hónapok óta folyamatban van, de a pletykák szerint meg akarják várni a játékosok szerződéseinek lejártát vele.

Ez a négy alapjátékos számára 2018. júliusát jelenti, ám boltz csak 2017. végén került hozzájuk. Emiatt jó kérdés, hogy az ő szerződése mikor jár le, illetve mekkora összeg van megállapítva benne egy esetleges kivásárláshoz. De ha bárkinek, akkor az Immortals-nak megvannak az anyagi forrásai ahhoz, hogy egy ilyen kaliberű csapatot megvásároljon, de biztos, hogy nem lesz olcsó mulatság.

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!