Craftoljunk együtt - az Epic kártyák varázslatos világa

Craftoljunk együtt - az Epic kártyák varázslatos világa

Ha szeretnétek eligazodni a nerf utáni craft rendszer sűrűjébe, akkor itt a megoldás! Elhoztuk nektek azokat az Epic lapokat, amelyekre érdemes dustot fordítani.

Meghatározni azt, hogy melyik éppen aktuális kártya az, amelyet érdemes is lecraftolni, ha esetleg nem találkozol vele nyitásaid során, talán a legnehezebb feladat a Hearthstone világában. Nem egyszer fordulhatott ugyanis az elő, hogy nem jöttek be a számítások, egyik pillanatról a másikra haszontalanná vált az adott kártya. A szomorú dolog ebben az egészben pedig az, hogy ha minden kötél szakad, akkor is csak az 1/4-ét kapod vissza a befektetett Dustnak. Ennek a folyamatnak a megelőzésében próbál hát most segítségünkre lennie a Hearthstone Top Decks, ahol összeszedték nekünk kiegészítőkre bontva a nerfek utáni legértékesebb Standard módban használatos Epic kártyákat! Figyelem: a cikkbe nem foglaltuk bele az összes felsorolt Epic kártyát, csak a legfontosabbak hoztuk el nektek!

Classic szett

A legjobb Epic kártyák

Doomsayer
Ne szépítsünk a dolgokon: a Doomsayer a legtöbbet játszott Classic Epic mostanában. A lap második körös kipakolása gyakran menti meg a játékosok bőrét az Aggro ellenfelektől, sőt néhány igen érdekes kombinációban is fontos szerepet tölt be. Freeze Mage például nem igazán létezett nélküle, de a Big Spell Mage-nek is elengedhetetlen kelléke.

Faceless Manipulator
Az arc nélküli lényt inkább különböző kombinációk alkotóelemként használják, mintsem egyedül, –ezért is lehetséges az, hogy már nagyon sok deckben tette tiszteletét. Mostanában a Cube Warlock, Control Warrior és Malygos Druid az amelybe bele szokták pakolni. 

Mountain Giant
Egy egészen biztos: a Giant egészen addig népszerű lesz, amíg létezni fognak lassú Warlock deckek a metában. A Warlock hősképesség szinte tökéletes szinergiában van a Giant árának csökkenésével, főleg mostanában, amikor is az Even archetípus nagy népszerűségnek örvend.

További értékes Epic kártyák

Brawl
Meghatározó Control Warrior kártya, ami a Baku-s paklikba is egy nagyszerű alkotóelem, ugyanis 5 manába kerül.

Cabal Shadow Priest
Az egyik legsunyibb Priest kártya, amivel könnyedén el lehet csenni ellenfeled lényeit. Mostanában egyre többen használják a Twilight Acolyte kombóval, ami azt jelenti, hogy a meccsek kései szakaszában szinte bármit el tudsz lopni a másik féltől.

Twisting Nether
A lassabb Warlock paklik (például Control Warlock) elengedhetetlen tartozékaként ismerhetik a játékosok, viszont Cube és Even paklikban nem igazán lehet látni.

2017

A tavalyi kiegészítőkből

Journey to Un'Goro kiegészítő

A legjobb Epic kártyák

Charged Devilsaur
A kártya önmagában igen drága és nem is annyira hasznos, –hacsak nem találsz egy módot arra, hogy kicsald a paklidból, természetesen a Battlecry aktiválása nélkül. 

Gluttonous Ooze
Igaz első ránézésre ez a lap nem tűnhet a legjobb javaslatnak, viszont nagyon jó Acidic Swamp Ooze helyettesítő válhat belőle. Ha szeretnél például Keleseth-et esetleg Bakut használni a paklidban, akkor sajnos nem engedheted meg magadnak a 2 manás Ooze-t, de ez a 3 manát kóstáló verziója egyáltalán nem rossz és még a szinergiát sem bontod meg vele.

Primordial Drake
Nagy Taunt, ami AoE sebzéssel rendelkezik és még sárkány is... őszintén, kell ennél több?

Vilespine Slayer
Az egyik legjobb tempóval rendelkező removal az egész Standard metában, nemcsak eltakarít egy miniont 5 manáért, de egy 3/4-es testet is a pástra küld (ami már alapból 3 manát emésztene fel). Így hát nem is csoda, hogy a Rogue játékosok egyik kedvenc lapjává vállt.

További értékes Epic kártyák

Blazecaller
A Blazecaller jól megállja a helyét az Elemental paklikban, továbbá egy igen nagy testről beszélünk, aminek borzasztó erős Battlecry-a van. 

Gentle Megasaur
Szerintem senkinek sem kell bemutatnom ezt az aranyos és egyben hatalmas állatkát, mivel a Murloc paklik nélkülözhetetlen alkotóelemévé nőtte ki magát. De miért is került csupán a második kategóriába? Sajnos ez az egyre kevesebb Murloc-ot használó archetípusnak köszönhető, de ettől például még egy Murloc Paladin biztos nem hagyja ki sorai közül.

Knights of the Frozen Throne kiegészítő

A legjobb Epic kártyák

Ultimate Infestation
Az Ultimate Infestation talán az egyik legerősebb kártya azokból a szettekből, amelyeket tavaly kaphatott kézhez a nagyérdemű. Spiteful Druid-ban pedig egyenes meghökkentő erővel rendelkezik a Summonernek köszönhetően.

További értékes Epic kártyák

Skulking Geist
Többeknek még a szép vagy inkább idegesítő Jade Druid archetípus idejéből lehet ismerős ez a kártya, amely gyakran állította meg a kis zöld lények felhalmozását, már ha időben a kezedbe került. 

Dead Man's Hand
Ugyan nem sokan használják, viszont a Dead Man's Hand fontos alkotóeleme a Fatigue Warriornak, így aki ezzel az archetípussal szeretne játszani szerezzen be minimum két darabot!

Kobolds & Catacombs kiegészítő

A legjobb Epic kártyák

Arcane Tyrant
A 0 manás 4/4-es lény sosem rossz, ezért ha a paklidba magas manaköltségű varázslatokat pakolsz, akkor ajánlatos bepasszírozni mellé még minimum egy darabot ebből a kártyából is. Mostanában a Token Druidban kapott nagy szeretpet, viszont eredetileg a Big Spell Mage kiegészítő eleme volt.

Branching Paths
Elérkezett a negyedik köröd és semmit nem tudsz csinálni a pakliddal? Akkor itt az ideje, hogy húzz 2 kártyát. Esetleg Aggro deck ellen vagy? Ne aggódj, 12 armor csak megoldja a problémádat. De olyan eset is gyakran előfordulhat, hogy te magad vagy az Aggro, így a +2 sebzés lényeidnek akár a meccs végét is jelentheti ellenfeled számára.

Carnivorous Cube
A Cube sok játékos szívét szinte azonnal elnyerte, viszont vannak olyanok is, akik örökre megutálták furcsa kinézetét! Ez azonban közel sem meglepő: egy olyan lapról beszélünk, ami rengeteg tempóval rendelkezik és nagyon jól kombózható. Előszeretettel fordul meg a Cube Warlock illetve a Taunt Druid pakliban. 

Level Up!
A balansz után az Odd Paladin az, amelyet szép lassan az egyik legjobb Paladin típusának kiálthatunk ki. Az Odd Paladinnak pedig nagyon fontos alkotóelem a Level Up! amelyet már csak azért az egy pakliért is megéri lecraftolni.  

To My Side!
A Spell Hunter egyik fontos alkotóelemeként híresült el ez a kártya. A Hunter ezen fajtája pedig mostanában az egyik legerősebb pakli a ladderen így könnyedén el tudsz majd számolni a lelkiismereteddel, ha esetleg lecraftolod.

További értékes Epic kártyák

Fal'dorei Strider
A Fal'dorei Strider a Miracle Rogue-ban gyakran mint tempo win condition jelenik meg, ami eleinte viccesnek hathat. Igaz, hogy a 4 mana 4/4-es lény tempóvesztés –főleg úgy, hogy semmilyen azonnali effekttel nem rendelkezik-, viszont a Rogue ezen archetípusa annyit tud cycle-özni, hogy gyorsan le tud még mellé idézni három darab 0 manás 4/4-es pókocskát.

Spiteful Summoner
Szerintem nem kell sokat magyarázni a Spiteful Summoner esetében sem. A 7 mana 4/4-es lény egy varázslatot fed fel paklidból, amelynek árából egy miniont idéz, ami ugyan annyiba kerül mint a varázslat. Éppen ezért csak nagy varázslatoknál éri meg belepakolni a paklidba.

2018

Ami idén nagyon pörög

Witchwood kiegészítő

A legjobb Epic kártyák

Voodoo Doll
A Voodoo Doll magasan kiemelkedik az ebben a kiegészítőben található Epic kártyák soraiból: a legtöbb olyan pakliba beleillik, amely azonnal el is tudja pusztítani. Legtöbbször ugyan a Cube/Control Warlockban és a Big Spell Mage-ban láthattuk, de a Quest Warrior is szokott próbálkozni használatával.

Wispering Woods
A Wispering Wood az egyik legfontosabb lap, ami a Token Druid archetípusba kerülhet (a pakli pedig az egyik legjobb ladderen). Lényege, hogy elárasztja a pástodat 1/1-es lényekkel, erre jöhet is a Soul of the Forest, majd az azt követő körödben a Savage Roar esetleg a Branching Paths.

További értékes Epic kártyák

Arcane Keysmith
A kártya lepakolását követően úgy tudsz egy Secretet a pályára küldeni, hogy az nincs is a paklidban. Ez a mechanika pedig a legtöbb Big Spell Mage-nek és Tempo Mage-nek már meg is tetszett!

Town Crier
Erről a kártyáról röviden annyit lehet elmondani, hogy egyszerű de nagyszerű! 1 manáért egy 1/2-es lényt tudsz a pástra küldeni, ami egy specifikus kártyatípust húz a paklidból. Az ötlet jó, azonban mégsem aratott akkora sikert, mint azt a fejlesztők remélték. A miért viszont itt is egyszerű: a Warrior és Rush minionok kombinációja nem lett annyira népszerű, mint ahogyan azt várni lehetett.

KÖVSS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!