Új, a Discordra hajazó felhasználói felületet fog kapni a Steam Chat

Új, a Discordra hajazó felhasználói felületet fog kapni a Steam Chat

Az alkalmazásbolt egyik legrégebbi elemét is lecserélik.

A Steam alkalmazásbolt kliensének az egyik legrégebbi pontja talán a chat, ami az utóbbi években szinte semmit nem változott. Gyakorlatilag tényleg csak a beszélgetésre jó, illetve néhány játékban meghívhatjuk a társunkat az adott játékba, –és ennyi is. Ja, és van még egy hangcsevegős funkciója is, ami elméletben működik. Ám a többi –direkt ilyen– alkalmazás bőven megelőzi minőségben és megbízhatóságban is.

Ezen változtatna a virtuális játékbolt, ugyanis egy orosz fórumról kiszivárgott komment alapján a közeljövőben elkezdődhet a béta tesztje az új chatnek, ami eléggé hajazni fog a jelenleg legnépszerűbb gamer csevegőre, a Discordra. Létrehozhatunk majd csoportos beszélgetéseket, láthatjuk, hogy ott ki és mit játszik, meghívhatunk embereket a jelenleginél játékspecifikusabban is. Beállíthatunk végleges nick neveket a partnereinknek, készíthetünk linkeket, amelyekkel be lehet jutni a szobákba, illetve létrehozhatunk voice channeleket (beszélgetési szoba), ahol a Discordhoz hasonlóan többen is társaloghatunk.

Megmaradnak a beszélgetések (jelenleg egy bizonyos idő után elszublimálódnak), és jobban fogja kezelni a multimédiás elemeket is, tehát ha beküldjük a számunkra viccesnek tartott mémet, akkor még a linkre sem kell kattintani, hogy a beszélgetés többi tagja is nevetésben törhessen ki. 

A forrás hitelét tovább erősíti, hogy a Steam Database nevű oldal olyan fájlokat talált az alkalmazás frissítésében, amik a különböző chatfunkciókra utalnak. A Valve egyelőre semmit nem reagált az esetre. Mindenesetre tényleg ráfér már egy alapos ráncfelvarrás a chatre, hiszen a jelenlegi formájában nagyon fapados. Pedig egy kényelmes csevegő sokat javíthatna a szolgáltatásaik minőségén, és egy viszonylag nagy ütést mérhetne mondjuk a Discordra (is).

Ha pedig minden igaz, akkor a legelszántabb béta-tesztelőknek rövid időn belül elérhető lesz a fentebb említett új chat, –ami után következik az "éles váltás", ami már mindenkit érinteni fog.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!