Több Anthem előzetest is hozott az EA Play

Több Anthem előzetest is hozott az EA Play

Egyre jobban várjuk a Bioware legújabb játékát, ami végre megjelenési időpontot is kapott. 

Pontosan egy éve jelentette be a Bioware vadonatúj akció-szerepjátékát, az Anthem-et, ami állításuk szerint még a Mass Effect: Andromeda-nál is sokkal grandiózusabb lesz. Ebben - többek közt - segítségünkre lesz az általuk megteremtett posztapokaliptikus univerzum, amiben egyszerre kooperatívban akár 3 barátunkkal is kalandozhatunk.


Jonathan Warner, a játék rendezője korábban elárulta, hogy egy óriási, nyitott világot fogunk kapni, amit úgy járunk be, ahogy csak mi szeretnénk. Viszont a történethez hozzátartozik, hogy számtalan szörnyeteg leselkedik majd ránk, akiket legtöbbször társainkkal együttműködve tudunk majd magunk alá gyűrni és amihez rengeteg fegyver közül választhatjuk ki az ízlésünknek és az adott feladatnak leginkább megfelelőt. 

Mivel az EA elmondása szerint ez lesz a cég Destinyje, ezért folyamatosan újabbnál újabb tartalmakkal fogják ellátni a játékosokat, ami - ha hihetünk az ígéreteknek - 10 éven át fog eltartani. Mondjuk, az már más kérdés, hogy ilyen hosszú ideig fenn tudják-e tartani a játékosok érdeklődését, amihez jó eséllyel olyan tartalmi frissítések és bővítések kellenek majd, mint amilyenekkel a World of Warcraft operál. 


A tegnapi EA Play alatt újabb előzetest kaptunk a játékhoz, ami kicsi beavat minket a történetbe. A sztori szerint egy, az istenek által be nem fejezett világban járunk, amiben a Freelancers frakció tagjai exoruhákat viselve próbálják megmenteni az emberiséget az őket veszélyeztető szörnyetegektől. 

Azt is elárulták a készítők, hogy magát az egyjátékos történetet jól el szeretnék különíteni a többjátékos harcoktól, ezért a bázisunkon tudunk majd a single player élménynek hódolni, míg onnan kiszabadulva léphetünk be a többi felhasználóval megosztott világba. Aki esetleg nem tud még 3 lelkes cimbit keríteni maga mellé, annak se kell aggódnia, hiszen teljesen egyedül is végig lehet majd vinni az Anthem-et. 


A történet legelején összesen 4 kaszt közül választhatjuk ki a megfelelőt, ám ezek a szereplők lényegében csak az általuk viselt exosuitban fognak különbözni, amiket azért valamennyire testre is szabhatunk. Ahogy nyitott világú játékokban lenni szokott, feladatként több szörnyet is a túlvilágra kell majd küldenünk - és persze ezek közé tartoznak a nagyobb bossok is -, de mellette különleges eventek is helyet kapnak. 

Külön érdekesség, hogy ugyan valódi pénzt is elkölthetünk majd a játékban, viszont a különböző lootbox botrányok miatt csak általunk kiválasztott cuccokat vehetünk, azaz nem véletlenszerűen kidobott tárgyak ütik a markunkat, amik ráadásul semmilyen előnyhöz nem juttatnak majd minket.

A játék egyébként 2019. február 22-én jelenik meg PC-re, XBOX ONE-ra és PlayStation 4-re.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!