A Gamespot a FIFA19 további újdonságairól adott leírást

A Gamespot a FIFA19 további újdonságairól adott leírást

A videojátékokkal foglalkozó weboldal néhány újságírójának volt lehetősége kipróbálnia a FIFA19 E3-ra elhozott verzióját.

Szeptember 28-a még messze van, –ekkor jelenik csak meg ugyanis a FIFA19. Addig be kell érnünk a videókkal, és a különböző hírportálok által legyártott beszámolókkal. Mint azt már tudjuk: a Konami szerződése lejárt az UEFA-val, így a Bajnokok Ligája jogai újra az EA kezében landoltak. Az is kiderült, hogy Alex Hunter harmadik, legújabb szezonja lesz a befejező egyben a évad is. A játékmenetről mindössze egy kósza internetre felkerült videó árulkodik (amelynek a hitelessége kérdéses), mely azért nagyban hajaz a FIFA18-ra. A Gamespot-os srácok szintén ezt vallották, hogy valóban hasonlít a mostani játékra, azonban jó néhány tekintetben el is tér tőle. Volt szerencséjük kipróbálni az expora elhozott szoftvert, és nem voltak restek összeírni az újításokat.

Korábban már írtunk az EA által is közzétett új mechanikákról, azonban a további újításokról most még részletesebben számolnak be az újságírók:

Trükkös kirúgás

Vannak olyan játékosok, akik szeretik a hátsó védőknek kipasszolni a labdát. Ennek azonban az a hátránya, hogy az ellenfél a kameramozgás miatt látni fogja kit is szeretnénk játékba hozni. Ebben a játékban most már nem mozog majd, –szóval probléma nélkül passzolhatjuk ki bármelyik hátvédünknek a labdát.

Második Player Marker

Nem titok, hogy a PES2018-ban volt egy remek kis feature. Egy szürke jelző volt egy második játékos feje felett, ezzel pedig pontosan tudtuk, hogy melyikük presszionál, ha segítség kell, illetve az is egyértelmű volt kire váltunk következő alkalommal. Nos, ez most bekerült a 19-be is.

Futás minták

Most már meghatározhatjuk a full-back játékosainknak, hogy milyen felfutást hajtsanak végre a támadásaink során. A Player Instructions (Team Management) fülnél látni lehet az új opciókat:

  • Overlap the winger (szélek át vagy lefedése)
  • Underlap into the center (a pálya közepe fele húzodjon)

Védekező pozícionálás

Egy másik új Player Instruction lehetőség az, hogy meg tudjuk mondani egy középső középpályásnak, hogy:

  • Cover the wing (lefedje a széleket)
  • Cover the center of the park (a pálya közepéért feleljen)

Mini-Map

Az egyik csapat játékosai most már háromszög alakú ikonokkal rendelkeznek –ellentétben a szokásos körökkel–, így a lenti kis mini-mapon gyorsabban és könnyebben megkülönböztetjük a két együttest.

Előre tervezés

A FIFA19-ben alternatív taktikai beállításokat is eszközölhetünk a mérkőzés előtt. Ez azt takarja, hogy különböző stratégiánk lehet; hogyha 1-0-ára vesztésre állunk, és támadnunk kell –felfutnak a szélső védőink és még több játékosunk megy a tizenhatoson belülre például–, illetve, ha 2-0-ára vezetünk és szeretnénk megtartani az előnyünket. A D-pad egyszerű használatával válthatunk az előre bekonfigurált taktikáink között. Az All-out-attack és a Park the bus opciók azonban már nem szerepelnek a játékban.

Kommentátorok

A legtöbb embernek lehet, hogy semmit sem jelentenek a jelenlétük, azonban a régóta az EA-vel dolgozó Martin Tyler és Alan Smith mellett kiválaszthatjuk Derek Rae és Lee Dixon-t is.

Európa Liga

Erről már szintén lehetett tudni, –de most már ezer százalék–, hogy a Bajnokok Ligája mellett a második legerősebb nemzetközi versenysorozat is játszható lesz.

Testreszabható Ligák

A Bajnokok Ligája természetesen ott lesz a The Journey-ben, az Ultimate Team-ben és a Karrier módban is , de lesz emellett önálló módja is. Ezen belül létrehozhatunk egy egyéni Bajnokok Ligáját, így bármelyik klubot bejuttathatjuk.

Védekező stílusok

Ez azt jelenti, hogy megváltoztathatjuk, hogy a csapat miként kísérelje meg visszaszerezni a labdát a következő beállításokon keresztül:

  • Pressure after possession loss
  • Constant pressure
  • Drop back
  • Balanced
  • Pressure on heavy touch

Szögletek

A sarokrúgások utáni fejelés több, mint kielégítő szerintük. mivel a játékosok kicsit hosszabb ideig tartózkodnak a levegőben, valamint dinamikusan futnak be a büntetőterületre is.

Taktikai mélység

A labdarúgó játékokban általánossá váltak, hogy beállíthatjuk a csapatunk elhelyezkedését a pálya széltében (width) és mélységében (depth) is. A FIFA 19-ben azonban már azt is megadhatjuk, hogy hányan menjenek fel egy szögletnél, és hányan fussanak fel.

Kiugratások

A passzok összességében idén egy kicsit jobban sikerültek, de a legnagyobb előrelépést a szöktetésekben látták, amik természetesebbnek tűnnek. Sokkal erősebbek és dinamikusabbak, szóval már most úgy érzik, hogy nerfelni fogják őket a kiadás előtt.

Active Touch

Az új Active Touch rendszere lehetővé teszi a jobb első érintéseket a test különböző részeivel, amelyek nem csak, hogy jól néznek ki, hanem nagyobb kontrollt is jelentenek a labda felett. Emellett csekélységnek tűnhet, de az átlépős cseleket egyszerűbb megcsinálni. Összességében sokkal dinamikusabbnak néz ki, és könnyebben be lehet csapni az ellenfelet vele.

Színlelt támadás

Az Active Touch részeként most eljátszhatod, hogy elindulsz az egyik irányba mielőtt megkapnád a labdát, azonban az átvételt követően mégis ellentétesen futsz tovább vele. A Gamespot szerint "király" lesz védőnek lenni.

Megerősíthetjük a taktikát

Az egyik legbosszantóbb dolog a korábbi FIFA-játékokkal kapcsolatban az volt, hogy soha nem volt teljesen tiszta mikor aktiválódtak a taktikai lehetőségek ,–mint például a szélsők cseréje vagy a védelem lesre kényszerítése. Miután rákattintottál a gombra, soha nem tudtad, hogy végleg aktív lesz-e, vagy ideiglenes ideig működik. A FIFA19-ben egyszerűen válthatunk, –így mindig tudni fogjuk, hogy az aktuális pillanatban milyen taktikát játszunk.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!