Komoly vetélytársa lehet a Realm Royale a Fortnite-nak és a PUBG-nak

Komoly vetélytársa lehet a Realm Royale a Fortnite-nak és a PUBG-nak

A Hi-Rez Studios battle royale játékában hatalmas potenciál van!

Mára már a gamer közösség nagy része egy emberként kap a fejéhez, amikor egy játékfejlesztő battle royale játékot jelent be. Ez a kategória tagadhatatlanul a 2018-as év divatja, de így az év feléhez érve már sokan elcsépelt badarságnak tartják. Az érzés egyébként nem véletlen, –lassan annyi battle royale van a piacon, mint égen a csillag,–mindenki szeretne egy szeletkét abból a tortából, amit a PUBG 2017 nyarán megsütött.

Így már nem is csoda egyébként, hogy fogjuk a fejünket, ha megint meghallunk egy ilyen bejelentést. Főleg, hogy a PUBG és a Fortnite jelenlétével eléggé telítettnek lehetett érezni a piacot, még akkor is, ha a Fortnite folyamatosan szívja el az embereket a PUBG elől. A Hi-Rez Studios azonban azt mondta van még itt hely, és néhány nappal ezelőtt mindenki számára játszhatóvá tették a Realm Royale-ra keresztelt battle royale játékukat. Az eredmény magáért beszél, a Hi-Rez ezen a túlzsúfolt, velejéig kifacsart területen is tudott újat alkotni.

Amíg a PUBG elsősorban a valósághoz közeli univerzumot teremtett, addig a Fortnite ettől már kicsit elrugaszkodott. Alapból egy hőlégballonos buszból kell kiugranunk, továbbá a grafika is inkább egy mese világát idézi. Mindkét játéknak megvan a maga szépsége és különlegessége, amiért az emberek játsszák. A Realm Royale viszont egy olyan battle royale, ami képes megadni azt a pluszt, amivel kiemelkedhet a többi név közül. A játékban castok közül választhatunk; mindegyiknek megvannak a maga képességei és erősségei. A hozzájuk tartozó spellek különlegesek, érdekesek, mindegyik más módon válhat hasznunkra, ezzel pedig a játékmenetet máris megbolondították. Ezzel a néhány érdekességgel már nem is egy hétköznapi battle royale-ról beszélhetünk.

A játék az első napon elég döcögősen indult, mindössze 4,6 ezer ember játszott vele egy időben. A második napon ez már felkúszott 11,5 ezerrel, a harmadik napon viszont utol érték a PUBG paródiának szánt TABG-t 27 ezer játékos magasságában. Itt néhány híres streamer, olyanok, mint Ninja, Summit1g, Lirik, illetve TimTheThatman is beszálltak a buliba, és nekiálltak játszani a játékkal. Ennek az lett az eredménye, hogy a Realm Royale a múlthétvégén elérte a 100 ezer egy időben játszó játékost. Ezzel a 4. helyet sikerült elcsípniük a Steam hétvégi legjátszottabb játékai között. Ahhoz képest, hogy néhány napos játékról beszélünk fantasztikus teljesítmény!

Természetesen mi magunk is kipróbáltuk a játékot, –kíváncsiak voltunk, hogy tényleg van-e olyan jó, mint amilyennek a számok mutatják. Azt kell mondanunk, hogy nem csalódtunk, az élmény, amit nyújt fergeteges, az első tapasztalataink hihetetlenül pozitívak róla. Természetesen vannak szépséghibái, hiszen alphában van a játék, de abszolút élvezhető. A harcrendszere egyelőre faék egyszerű, de az idő előrehaladtával ez biztosan összetettebbé fog válni. Ha a Hi-Rez Studio kellő figyelmet szentel a fejlesztésre, simán vetélytársává válhat bármelyik nagy battle royale játéknak!

Amennyiben érdekel a játék, a Steam Áruházban az ingyenes játékok között megtalálhatjátok, ha pedig szeretnétek csatlakozni Magyarország első Realm Royale közösségéhez, azt a lent található bannerre kattintva megtehetitek!

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!



Borítókép

Kövess Minket!