Hogyan került a legjobb paklik közé az Even Warlock és a Recruit Hunter?

Hogyan került a legjobb paklik közé az Even Warlock és a Recruit Hunter?

A nerfek után új deckek tűntek fel és hódították meg a standard ladder! A Recruit Huntert és az Even Warlockot elemezzük!

A Blizzard legutóbbi nerfe megkésve bár, de megérkezett, és –furcsa ez leírni–, de a célnak megfelelt. A meta változatossá vált és kellőképpen belassult ahhoz, hogy megjelenjenek új típusok amelyek profitálnak abból, hogy sokkal lassabb paklik kezdték átvenni az uralmat. Ennek köszönhetően a Recruit Hunter és az Even Warlock jelenleg egy tökéletes választásnak tűnik, ha jó győzelmi arányokat szeretnénk elérni, emellett az újdonság varázsát is megtapasztalhatjuk velük.

Nézzünk körbe, hogy jelenleg mik is uralják a standard laddert!

A Tier 1 és Tier 2 deckek között 12 különböző változat szerepel. Ezek közül, egy korábbi cikkünk alapján, mindössze csak az Odd Paladin képviseli az Aggro vonalat, az Odd Rogue, Cube Lock, Even Warlock, Spell Hunter, Quest Warrior, Recruit Hunter és az Even Shaman a Midrange deckek közé tartozik, a Quest Priest, (Odd) Control Warrior, Big Spell (Control) Mage a Controlos vonalon mozog, és a Token Druid kicsit elkülönül, –hiszen egyedül ez az a pakli, amit a Combo csoportba sorolhatunk.

Összegezve a tier 1-2-ben a Recruit Hunter és Even Warlockon kívül szerepel: 1 Aggro, 5 Midrange deck, 3 Control és 1 Combo deck. Ezekből leszűrhető a következtetés, hogy a meta jelenleg eltolódott a Midrange és Control irányáb. De profitálhat-e ebből a Recruit Hunter és az Even Warlock?

Kezdjük az Even Warlockkal!

A 11 meghatározó ellenfélből 40 % alatti győzelmi aránya egyik deck ellen sincs ha az egész ladderre vetítjük ki a számokat, és 50 % alatt is mindössze a Spell Hunter, Odd Rogue, Control Priest, Big Spell Mage szerepel. A maradék 7 deck ellen, –ha mindkét játékos azonos képességű és azonosan húznak–, akkor az Even Warlocknak kell behúznia a győzelmet a mérkőzésen.

A rengeteg területi sebzés és korai taunton a gyorsabb deckek ellen segítenek elpusztítani a fenyegető boardot és megvédeni az arcunkat, –amíg a hatalmas és olcsó Mountain Giantek a lassabb deckeknek jelenteken megoldandó problémát, –és akkor még nem említettük a nagyobb démonokat, amiket visszahozhatunk Bloodreaver Gul’dan segítségével. Az Even Warlock egy tökéletes példája a Midrange stílusnak, ami működik a gyorsabb és lassabb változatok ellen is, hiszen a Handlock alapjaiból építkezik.

Mi a helyzet a Recruit Hunterrel?

A metapaklik ellen itt is szép számokat látunk, –hiszen csak a 4 gyorsabb deck (Odd Paladin, Odd Rogue, Even Warlock, Even Shaman), ami igazán fejfájást okozhat a vadásznak–, de minden más pakli ellen pozitív győzelmi aránnyal számolhatunk.

Látható, hogy a deathrattle lényekkel és kombinációkkal kizárólag a lassabb Midrange és Control deckek van esélyünk, viszont ott ez az esély hatalmas. A gyors paklik ellen nincs igazán megoldás a Hunterben, ezért –ha a ladderen épp túlsúlyban vannak ezek a változatok– érdemes lehet átváltani a Hunterről, valami Control deckre.

Ha összegezni kéne a fentieket, akkor megállapíthatjuk, hogy a meta belassulása a Recruit Hunternek és az Even Warlocknak kedvezett talán a legnagyobb mértékben, –hiszen ez a két decktípus a nerfek előtt nem is létezett igazán. Amíg a Recruit Hunter kizárólag a lassabb deckek térnyeréséből profitál, addig az Even Warlock szinte minden ellen esélyesként lép a csatamezőre.

Ti játszottatok már valamelyik deckkel? Mik a tapasztalataitok velük és ellenük?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!