Ninja és Marshmello nyerte a Celebrity Pro-Am-et - E3 Összefoglaló

Ninja és Marshmello nyerte a Celebrity Pro-Am-et - E3 Összefoglaló

Emellett az Epic elárulta, hogy már 125 millió (!) játékosa van a Fortnite-nak, és a saját világbajnokságukat is bejelentették.

Véget ért az E3 első napja, ahol az Epic Games megrendezte a Celebrity Pro-Am-et és pár dolgot is elárultak nekünk arról, hogy éppen mire készülnek. De kezdjük is a legelején, hiszen a régóta várt streamer és hírességek verseny győztese nem más lett, mint a Ninja-Marshmello duo.

Ezzel nem csak az egy millió dollár kerül az általuk választott jótékonysági szervezethez, de a kiváló streamer és EDM producer még egy-egy díjat is kapott, ami egész viccesen néz ki.A verseny a következőféleképpen zajlott le:

Először egy Solo bemelegítéssel kezdtek a játékosok majd ezután duoban is összeszokhattak egy picit. Az első meccset Noah nyerte, míg a duo bemelegítőt egy hajszál híján bukták el Ninjáék, hiszen ott Kinstaar végül le 1v1-ezte őt. Ezután kezdődhetett is a jótékonysági mérkőzés, ahol végül egy igazi 2v1v1 maradt a végére. Az egyik solo CourageJD volt, míg a másik Kitty Plays, –a duo pedig a végső győztes Ninja és Marshmello lett. A végjáték egyértelműen az utóbb említett játékosoknak kedvezett, akik így be is húzták a győzelmet összesen 8 killel. A meccseket ITT megtekinthetitek.Ezzel tehát véget is ért a streamerek és hírességek nagy kalandozása. Természetesen semmi sem tökéletes, így itt is érdemes megemlíteni, hogy a Fortnite beleesett a szokásos Battle Royale hibába, hogy néhol követhetetlenek voltak az események, és igen keveset mutatták azokat a sztárokat, akikre kíváncsi volt a nézősereg. Az Observer funkció is ismeretlen volt eddig számunkra, és láthatóan még nem az igazi, de a fejlődés tisztán látszik.

A hibáktól függetlenül a Twitch-en hatalmas rekordot döntött a Fortnite, hiszen volt, hogy egyszerre két millióan nézték az összes Pro-Am-mel foglalkozó streamet rengeteg európai néző nélkül, hiszen nagyon későn volt az összecsapás. A kétmillió viszont így is rekord, –hiszen kínai nézők nélkül még soha nem néztek ennyien egy versenyt a legnagyobb streamer platformon.

A Show végeztével viszont egy igen komoly bejelentést tartogatott nekünk az Epic, hiszen elmondták, hogy idén ősszel indul a Fortnite első kompetitív szezonja, ezenkívül pedig kevesebb, mint egy év alatt 125 millió játékosa lett a Fortnite-nak.

A videóban azt hallhatjuk, hogy az Epic mindenáron szeretné támogatni a közösség által szervezet, online vagy éppen Major versenyeket is az egész világon, ahol bárki jelentkezhet és bárki nyerhet. A Fortnite Világbajnokság kvalifikációi 2018 őszén indulnak, míg az első nagy torna 2019 végén lesz. Azt szeretnék, hogy az otthonról néző és a tornán játszó játékosok is jól érezzék magukat. A sokszor emlegetett százmillió dollárt rengeteg versenyen szeretnék kiosztani szerte a világon. A Fortnite Világbajnokság leginkább a Solo-ra és a Duo-ra koncentrál majd, de lesz esély arra is, hogy csapatunkkal csapassunk pár versenyen.

Ezenkívül elmondták, hogy itt semmiféle franchise rendszer nem lesz. Itt egyértelműen azok a csapatok vagy Solo játékosok jutnak be a tornára, akik megérdemlik. Hamarosan ütemtervet is kapunk az őszi versenyekhez, de addig még várnunk kell egy picit. Az Epic újból odatette magát és ezt tényleg megérdemlik: a 125 milliós játékosbázis egészen elképesztő. Reméljük, hamarosan minél több versenyt láthatunk, és ki tudja, –lehet, hogy év végére már Magyarországon is lesz egy komolyabb rendezvény.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!