n0thing tapasztalata a rájátszásba repítette a mouz-t - BELO HORIZONTE 2. NAP ÖSSZEFOGLALÓ

n0thing tapasztalata a rájátszásba repítette a mouz-t - BELO HORIZONTE 2. NAP ÖSSZEFOGLALÓ

STYKO elmondása alapján az amerikai játékos nagyon pozitívan hat a csapatra!

A második nap legérdekesebb mérkőzése egyértelműen a világranglistán negyedik illetve ötödik helyén trónoló mousesports és Liquid összecsapása volt. Félteni lehetett STYKO-ékat, hogy main AWP-s hiányában nem fogják tudni felvenni a harcot nitr0-ék ellen, –de olyannyira nem így lett, hogy végül mindkét küzdelemben könnyűszerrel győztek a piros mezesek. 

Ismét igazolódott a papírforma, talán csak a mouz és a Liquid eredménye volt meglepő! Forrás: hltv.org

A mousesports pályáján, vagyis Inferno-n igen szorosra sikeredett az első félidő, ugyanis a Liquid 7 kört hozott T oldalon, ami bizakodásra adhatott okot. Hamar kiderült, hogy a mousesports-nak is jobban megy a támadás, és mindösszesen 2 kört engedtek ellenfelüknek, ezzel pedig 16-9-es végeredménnyel zárult az első pálya. 

A második pályán még kegyetlenebbé vált a mousesports, és mindösszesen 5 kört engedtek a Liquid-nek. STYKO elmondása alapján n0thing nagyon pozitívan hat a csapatra; értette mindezt a játék stratégiai, és mentális részére.

Amikor ide érkeztünk, kicsit féltünk, hogy beugróval kell játszanunk, de Jordan abszolút pozitív irányba terelte a csapatot. Kevésbé játszunk strukturált módon, de beválik! Mindenki olyan fegyverrel játszik, amit éppen jónak lát, és úgy érez, hogy hasznos lesz vele. Nem kérdőjelezzük meg egymást, csak tesszük a dolgunkat, még akkor is, ha elsőre butaságnak tűnik. 100 százalékos magabiztossággal játszunk! 

Két opciónk volt, hogy beépítsünk n0thing-ot. Átveszi oskar helyét és mindent ugyanúgy csinál, vagy mindenki egy picit másképp fog játszani, és végül emellett döntöttünk. Sok mindent megvariáltunk, különösen T oldalon, kissé FPL-stílusban játszunk!

Bár n0thing egy ideje már nem játszik profi csapatban, mégis tökéletesen megállta a helyét ezidáig! STYKO elmondásából pedig szépen látszik, hogy jól tudnak egymáshoz alkalmazkodni; így nem túlzás azt állítani, hogy az amerikai veteránnak elég nagy része van az eddigi sikerekben.

A meccs embere mégis ropz, aki egészen elképesztő 1.59-es rating-gel zárt. Forrás: hltv.org

Az NTC és a BIG küzdelmének tanulsága, hogy egy strukturáltabb CS hatásosabb egy Bo3-ban. Az első pályát, Train-t még szinte tiszta skill-ből lehozta a brazil csapat, erre példa az utolsó két kör:

A folytatásban ez már egyáltalán nem így nézett ki, gob b irányítása olyan Overpass játékot eredményezett, amit csak néhány ponton tudott megtörni az NTC, amikor egy-egy játékos megvillant. Dust2-n már a mentális előny is a BIG-nél volt, amit a 16-4-es eredmény is jól mutat. 

A FaZe és a Space Soldiers küzdelme sima 2-0-val ért véget karrigan-ék számára. Inferno alatt rezget a léc –tetemes előnyre tettek szert T oldalon a törökök, –de amint kiismerték a játékukat, szinte hiba nélkül gyalulta le őket a FaZe, s nem volt ez másképp Mirage-n sem. A Space Soldiers így újra farkasszemet nézhet az SK-val. Egyszer már sikerült legyőzniük őket, de ma már a közönségre is számíthat az SK, mint hatodik játékos. Természetesen ma is követhetitek az ESL One Belo Horizonte mérkőzéseit a hivatalos magyar nyelvű közvetítésen 16 órától! 

Nézd meg ESL_esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!