Puskaporos Priest - egyenesen a Legendbe és tovább!

Puskaporos Priest - egyenesen a Legendbe és tovább!

Régebben hatalmas népszerűségnek örvendett Anduin DK hőse, –mi pedig szeretnénk bemutatni azt, hogy még ebben a felbolydult metában is van ereje!

Abban valószínűleg sok játékos egyetért, hogy a nefeket követően a Witchwood metája végre sokkal egészségesebbnek tűnik. Szerencsésen megszabadultunk az Even Paladinok és Cube Warlockok többségétől, még ha a Paladin Odd típusának népszerűségét egyelőre nem is sikerült megtörni. A Hearthstone újra a boldogság és béke szigete lehet, vagy mégsem? Valószínűleg emlékeztek még rá, hogy két kiegészítővel ezelőtt pont a Control Priestek voltak azok, akik felbolygatták a metát, és megnehezítették a közösség életét. Mostanában azonban olyan érzésünk van, mintha elfelejtették volna őket, szinte teljesen kikerültek a rivaldafényből. Pedig a mostani időszakban is tudnak nagyot alkotni, legalábbis ezt állítja egy Control Priest játékos, akinek sikerült 67%-os win rate-et összehozni a paklival, amit természetesen mi is elhoztunk nektek! Szerintetek lesz még olyan időszak, amit a Control Priest (vagy más néven Mind Blast Priest) uralhat majd? Vagy szerencsecsillaguk örökre leáldozott?

A pakli


KÓD: AAECAZ/HAgiQAsUE1QrWCvsMoM4CkNMCifECC6EE5QT2B40I8gzRwQLJxwLo0ALL5gL86gK98wIA

Mint azt már előbb is emlegettük nektek: a pakli kontroll típusú, egy hozzá csatolt kombinációs résszel, –ami legtöbbször befejező elemként szolgál a mérkőzések során. A deckben rengeteg AOE található, főként Wild Pyromancerek (az őket aktiváló olcsóbb varázslatok mellett) és Duskbreakerek személyében, ezekkel a lapokkal a legagresszívabb Aggro paklit is könnyedén le tudod szerelni. Ha azonban egy Mindrange esetleg Control paklival hozott össze a sors, akkor sem kell aggódnod: ebben az esetben ugyanis a kombó rész előnyeit kell kihasználnod. Viszont itt jön az érdekesség: az emlegetett kombináció nem mindig nyeri meg neked a meccset, de még így is nagyon rugalmasan alkalmazható. Nem kevés ügyességet igényel, már ha helyesen szeretnéd kijátszani, azok ellen a paklik ellen, amelyekben sok az Armor, pedig még nehezebb a dolgod. Optimális esetben a már kint lévő Anduin Dk mellett 2, 3 sőt akár 4 Mind Blastot is el tudsz nyomi és ezzel a mozzanattal, egyik pillanatról a másikra lesebezni mit sem sejtő ellenfeledet (a sebzés 19-22 között váltakozhat).

A legérdekesebb kártyák

Ahogyan az már a listából is kiderülhetett számotokra, a pakli kártyáinak többségével gyakran találkozhatunk a Priest eszköztárában, így nem meglepő, hogy ebbe az összeállításba is bele kerültek. Azonban vannak olyan kártyák, amelynek használata talán egy kis magyarázatra adhat okot, így most ezeket az elemeket próbáltuk kiemelni nektek. 

Divine Hymn
A lapról az első és legfontosabb, ami eszünkbe juthat, hogy igen flexibilis és egyben hasznos is. Ha szeretnéd a saját arcodat gyógyítani, esetleg a pástot egy-két rosszabb trade után, akkor erre mind-mind tökéletes lehetőséget nyújt. Jól kombinálható egy Northsire Cleric-el és Wild Pyromancerel a maximális kártyahúzás érdekében.

Twilight Acolyte (és Cabal Shadow Priest)
A kombináció első fele nagyon jó szolgálatot tehet a harmadik körös Mountain Giant-ek esetleg más, nagyobb lények ellen. Ha már elérted a kilenc manát, akkotr egy Cabal Shadow Priest-el kombinálva olyan lényeket lophatsz el az ellenségtől, mint például Hadronox vagy egy Lich King.

Skulking Geist
A Sulking Geist tipikusan az a kártya, ami eredetileg egy hős ellen került be a pakliba, ez pedig nem is lehet más, mint a Druid. Kis kedvencünk általában a Taunt Druidok ellen használható a legeredményesebben, mivel nem csak a Jasper Spellstone-okat tudja eltávolítani, de a Naturalize-t is, ami a Druid ezen fajtájának egyik fontos alapköve. De ne csak erre a karakterre gondoljunk: a Geist kipakolása után ellenfelünk könnyes búcsút vehet Dark Pact-jétől, Cold Blood-jától esetleg Play Dead-jétől is, így nagyon hasznosnak bizonyulhat a legtöbb hős ellen.

Statisztikák

Taunt Druid (2/3-1)
Sajnos Taunt Druid esetén egy nagyon nehéz összeállításról beszélhetünk a rengeteg Armor miatt. Ilyenkor érdemes lehet megtartani a kezdőkezedben a Northshire Cleric-en és az Acolyte of Pain-en kívül a Skulking Geist-et, esetleg Anduin DK hősét is. Itt csak arra kell majd koncentrálnod, hogy minél hamarabb ki tud játszani a Geist-et, eztán pedig következhet a Hadronox lopás egy Twilight Acolyte és egy Cabal Shadow Priest kombinációjaként. Anduin DK hősét és Alexstrasza-t is viszonylag hamar ki kell majd játszanod (mivel ebben az összeállításban az az elsődleges cél, hogy ellenfeled Armorját minél hamarabb eltüntethesd). 

Token Druid (2-2)
A Token Druid már egy fokkal könnyebb ellenfél, mivel könnyedén le tudod takarítani a pástját AoE sebzésed segítségével (például Wild Pyromancer + olcsó varázslatok; Duskbreaker + sárkány). Azért óvatosan kell velük is bánni: a legkisebb minion létszámmal is hatalmas sebzést tudnak okozni egy-két varázslat elnyomását követően.

Spell Hunter (2-2)
Általában jól kezelhető meccsekről beszélhetünk. Kivétel ez alól az az eset, amikor ellenfeled korán kipakolja Rexxar DK hősét és a mérkőzés egyre csak nyúlik, mint az a bizonyos rétestészta. A kezdőkézben itt a kártyahúzás illetve a Duskbreaker lehet a legjobb, utóbbi nagyon jó válaszként szolgálhat az Emerald Spellstone-okra. A lényeges elem itt is az, hogy minél előbb ki tud pakolni Shadowreaper Anduin-t, majd hősképességeddel folyamatosan csapdosni ellenfeledet, ezzel felgyorsítva az összecsapás menetét. A Psychic Scream-et akkor érdemes használni, ha ellenfelednek sok lénye van lent a páston, mivel a 7 manás varázslat visszakeveri ezeket a minionokat a paklijába, így már semmit sem fog érni neki a To My Side vagy a Rhok'delar sem. 

Odd Paladin (7-0)
Az egyetlen könnyű prédád, ha lehet mondani, az Odd Paladin. A kezdőkezedben tartsd meg a Northshire Cleric-et, Wild Pyromancert és Duskbreakert. A Wild Pyromancer és Power Word: Shield kombináció magadnál tartása mindig nagyon jó ötletnek bizonyulhat az 1/1-es Dude-ok ellen. Az összecsapás lényeges eleme itt a folyamatos pásttakarítás, illetve saját lényeid felhalmozása olyan szintre, amivel ellenfeled nem tud semmit kezdeni.

Even Warlock (2-1)
A Warlock játékosok is jó prédának bizonyulhatnak, viszont azért vélük vigyázni kell egy picit! Itt főleg a korán lepakolt 8/8-as Giantekre kell számítani, így a Twilight Acolyte-ot szinte kötelező megtartani már az első körben is. A jó hír náluk, hogy könnyedén csökken az életerejük (mivel saját magukat is sebzik kártyáikkal, hősképességükkel), így gyorsan ki lehet őket végezni. A Gul'dan DK után azonban már bonyolultabb a helyzet: ilyenkor leggyakrabban a Psychic Scream segíthet a letakarításban, esetleg az Anduin DK a nagyobb lények kinyiffantásában. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!