A Valve tényleg nem viccelt: 2 millió dollárral lőtték le az OPSkins botjait

A Valve tényleg nem viccelt: 2 millió dollárral lőtték le az OPSkins botjait

Ekkora értékben maradtak bent ritkábbnál-ritkább skinek a cégnél.

Korábban több cikkünk is született az OPSkins-Valve "botrányról". A történet nagyon röviden annyi, hogy a külső trade oldal az Express Trade szolgáltatásával erősen megsértette a Steam szabályzatát, amivel amúgy akkora gond még nem is lett volna. Azonban ezt tovább fokozták azzal, hogy más gambling site-oknak is elérhetővé tették ezt, mi több direktben még promózták is nekik. Végül ez kiverte a biztosítékot a Valve-nál is, –akik előre figyelmeztették őket, hogy június 21-én lelövik az összes botjukat, amikkel már nem fognak tudni trade-elni. Amelyik skin a fiókok raktárában maradt, azt is el is bukják.

Jogos volt a Valve-tól az OPSkins ellehetetlenítése

Wolfi | 18/06/12 10:01 A hétvégét egy igazán komoly hírrel kezdhettük, hiszen a Valve szombaton beperelte az OPSkins-t, és arra kényszerítette, hogy többé ne lehessen CS:GO skinnel kereskedni az oldalon. Az OPSkins megsértette a Steam feliratkozói egyezményét; nyilatkozatban reagáltak a rajongók kérdéseire, és a Valve vádjára.

A Steam fejlesztője pedig tényleg nem viccelt: a tegnapi napon tényleg lekapcsolták az oldal Steames botjait, amivel egy elég nagy érték maradt meg. Összesen 2884 botja volt a site-nak, amelyeknél 1 millió 502 ezer item volt. Ezeknek az értéke pedig 1.966 millió dollár. Ez forintban 556 millió forintot jelent.

[Discussion] Opskins Bot Data from r/GlobalOffensiveTrade

Amögött is egy elég érdekes sztori állhat, hogy ezt miért nem tudták kimenteni, ugyanis ez a 2 millió dollár óriási pénz. Mindenesetre az OPSkins-nek ez így tényleg egy hatalmas gyomorszájon-vágás volt, hiszen gyakorlatilag a fő piacukat szüntették meg néhány kattintással. A portál tulajdonosai próbálják oltani a tüzet: igyekszenek új mederbe terelni a site-ot, és más játékok hivatalos piacterévé válni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!