Az alsóágról kell bizonyítania a HR-nek ha kiakar jutni New York-ba

Az alsóágról kell bizonyítania a HR-nek ha kiakar jutni New York-ba

A nyílt kvalifikációt toronymagasan megnyerték, de az OpTic már túl nagy falat volt.

A tegnapi nap lezajlottak az ESL One New York nyílt selejtezői, ahol –nem meghívott csapatként– a HellRaisers is elindult. Aki itt az első két helyen végez, az már tovább is jutott a zárt kvalira, ahonnan már tényleg csak egy lépés a fő, New York-i esemény.

A torna a top 8-tól vált izgalmassá, ahova a HR-en kívül a BIG, a fightclub, a k1ck, a Fragsters, az EURONICS, a Royal Bandits és az unknown jutott el. DeadFoxék utóbbival játszottak, akiket egy Bo1 keretében könnyen, 16:3-ra ki is ejtettek. A következő csapat az EURONICS volt. A Bo3 első pályája hasonlóan az előzőhöz elég egyértelmű volt, a németek 16:4-re kaptak ki. A második Trainen azonban már közelebb voltak, azt "csak" 16:13-ra bukták el.

Ez a két győzelem pedig továbbjutást ért, így részt vehetnek a mai és holnapi zárt kvalifikáción. Itt már picit kiélezettebb lesz a verseny; hiszen olyan csapatok vannak itt, mint a North, a Gambit, a Heroic, az OpTic vagy a BIG. Sőt, ha szeretnék a tengerentúli utat, akkor mindenképp az első helyen kell végezniük. Szerencsére egy botlás bele fog férni, ugyanis alsó-felső ágas rendszerben küzdenek meg egymással az ötösök.

A zárt kvalifikáció első meccsén pedig az OpTic-kal játszottak. Az első pálya Overpass volt, ahol nagyon magabiztosan kezdett a HR, viszont a második félidőben egy nagyon komoly comebacket mutatott be az OpTic, amivel meg is tudták nyerni az első pályát 16-13-ra. Az OpTic válaszott pályája Inferno volt, ahol szinte esélyt sem adtak Bencééknek. Az első félidőt 11-4-re húzták be k0nfigék, majd a második játékrészben még egy kört ugyan tudott hozni a HR, –de ez már semmire sem volt elég, 16-5-re nyert az OpTic. Ezzel pedig ők jutottak tovább a felsőágon, és majd a szintén dán North-szal mérkőznek meg.

DeadFox-éknak sincsen semmi okuk a szomorkodásra, ugyanis az alsóágról még simán bejuthatnak a nagydöntőbe. Itt viszont először a Heroic ellen kell bizonyítaniuk. 

Természetesen mi is követjük az eseményeket magyarul, az ESL_ESPORTHUCS csatornán. 

Nézd meg ESL_esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!