Újabb per a Fortnite körül, ezúttal az Epic egyik alkalmazottja ellen

Újabb per a Fortnite körül, ezúttal az Epic egyik alkalmazottja ellen

Emlékeztek még a harmadik szezon végén arra a hajszálpontos Reddit leakre?

A negyedik szezont a Fortnite közössége szinte egy emberként várta visszafojtott lélegzettel. Nem is csoda, hiszen az Epic Games parádés módon csigázta fel a játékosait, az égen megjelenő fénycsóva heteken át tartott minket lázban. Teóriák tucatjai láttak napvilágot ebben az időben, a legtöbbjük pedig azt jósolta, hogy Tilted Towers a földdel lesz egyenlő az érkező meteor becsapódása után.

A PUBG Corp. beperelte az Epic Games-t

A két játék közötti ellentétek egyre inkább éleződnek, a PUBG Corp. most már bíróságra is viszi az ügyet.

A negyedik szezon kezdete előtt azonban néhány nappal kikerült Redditre egy poszt, aminek az írója azt állította, hogy Tiltedet csak egy kis darab meteor fogja eltalálni, az igazi pusztítás Dusty Depot jussa lesz. Beszélt arról is, hogy szuperhősös szezonra számíthatunk, illetve néhány szót ejtett az ötödik szezonról is. Nos, most már tudjuk, hogy ez a srác fején találta a szöget: pontosan az történt, amit leírt, de az információi nem véletlenül voltak ilyen hibátlanok. Egy barátja, Thomas Hannah, az Epic Games-nél dolgozott tesztelőként, és egy beszélgetésük alkalmával elmesélte neki, hogy mi minden fog történni.

Az eset természeten az Epic figyelmét sem kerülte el, amíg a közösség nagy része figyelmen kívül hagyta a posztot, addig az Epic már kevésbé, hiszen ők tudták, hogy az igazság került ki a nagy közönség elé, még pedig túl hamar. Thomas Hannah azzal, hogy megosztotta barátjával ezeket a részleteket, megszegte a titoktartási kötelezettségét, a munkáltatója, vagyis az Epic Games pedig ezzel akár jogi lépéseket is tehet ellene. Meg is tették; keresetet nyújtottak be Thomas ellen, azzal a váddal, hogy az Epic engedélye nélkül osztott meg bizalmas információkat illetéktelen harmadik féllel, ami miatt a cég helyrehozhatatlan károkat szenvedett, mely pénzzel nem kompenzálható. Thomas azzal védekezett, hogy ez csöppet sem szándékos szivárogtatás volt, sokkal inkább egy baráti beszélgetés. A per jelenleg is zajlik, hogy mikor lesz érdemi eredménye az bizony megtippelhetetlen. A Reddit posztot természetesen már eltávolították azóta, –sőt a profilt is, amiről az "illetéktelen harmadik fél" kiírta.

A titoktartási szerződések nem véletlenül jönnek létre, pláne egy ekkora cégnél. Thomas olyan információk tudatában volt, amiket tényleg csak nagyon közeli baráttal osztana meg maximum az ember, de azt is hatvanszor átgondolja előtte. Naivan azt hihetjük, hogy egy több száz, vagy több ezer alkalmazottat számláló cégnél lehetetlenség visszanyomozni, hogy kitől ered a szivárogtatás, –valójában azonban gyönyörűen visszavezethető mindez. A titoktartási kötelezettségeket nem szabad félvállról venni, láthatóan az Epic sem veszi.

Az Epic Games keresetét itt, Thomas válaszát pedig itt olvashatjátok!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!