A középső tierek nagy újraegyensúlyozása

A középső tierek nagy újraegyensúlyozása

A Wargaming legújabb újraegyensúlyozási hulláma ezúttal a középső tiereket fogja érinteni.

Az egyelőre folyamatban lévő projekt a tier V-VII közötti harckocsikra koncentrál, azok közül is azokra, amik gyengébben teljesítenek valamilyen aspektusból. A legújabb nagy újraegyensúlyozási hullám első szakaszában a Wargaming megpróbál annyi visszajelzést gyűjteni, amennyit csak lehetséges, így a játékosok véleményeit és a Community Contributor programban résztvevők gondolatait is meghallgatják.

Ahol a valódi játék kezdődik

Úgy gondolom, hogy bár a kis tierű tankcsatákat is lehet élvezni, mert megvan a maguk varázsa, és értelemszerűen a játékosok is kicsit tapasztalatlanabbak, így sikerélményből is több lehet, de a valódi játék a középső tiereknél kezdődik. Ez az a szint ugyanis, ahol először szerezhetjük be a II. világháború legendás páncélosait, így a teljesség igénye nélkül kipróbálhatjuk a szovjet T-34, az amerikai Sherman és persze a német Tiger harckocsit is.

A játékban jelenleg 11 nemzet található, ezért a hét folyamán részletesen átrágjuk magunkat először a főbb nemzeteken, mint Németország, Szovjetunió, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok, Franciaország és persze a kisebb nemzetekről is említést teszünk, amik ugyan kevesebb tankkal rendelkeznek, mint az előbb felsoroltak, de mégis akad szép számmal náluk is olyan jármű, amin muszáj javítani.

Miért bonyolult folyamat ez?

A játékban +/- 2-es MM működik, amivel ugyan rengeteg probléma van, de ezentúl az ideális egyensúly létrehozását is nehezíti. Vegyünk például egy átlagos tier VII-es tankot, mint például a KV-3-at, amivel nem túl kellemes a játék. Az egy dolog, hogy a tier IX-es tankok ellen semmi esélye, de olykor még a tier VIII-as tankok ellen sem. Erre talán megoldást jelenthet, ha a páncélátütési értékét feljebb viszik vagy ha a sebességét növelik, de mindezt úgy kell elérni, hogy a játékmenetbe továbbra is jól illeszkedjen. Ezalatt azt értem, hogy ha vele azonos vagy kisebb tierű tankokkal találkozik, akkor se dominálja a csatát, és legyen esély a leküzdésére.

Egyre többen szeretnék, ha a tier differenciát még jobban csökkentenék a World of Tanks-ben, ami egyrészt a kis tierű tankokkal való játékot is élvezhetőbbé tenné, másrészt vélhetően megoldaná a fentebb említett problémát is.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.