S1mple lett az év első felének királya

S1mple lett az év első felének királya

Ha így folytatja, jó eséllyel ő lesz az év játékosa is idén.

A 2018-as év első félévének már vége is, ennek örömére pedig a HLTV.org összeszedte a profi játékosok elmúlt fél évét számokban. A listára azok kerültek fel, akik legalább egy nagy versenyen játszottak és benne vannak az első 37-ben, emellett azonban a "közepes méretű" versenyek (V4, cs_summit stb.) számadatai is beleszámítottak a statisztikába. A szaggatott választóvonalak 0.05-ös léptékkel választják szét a játékosokat.

Az első helyen ki más is lehetne, mint s1mple. Az ukrán játékos összesen három tornán volt a legjobb a játékos, az átlagértékelése 1.34 volt. Összesen 82 pályán 44 1vX szituációt nyert meg, sőt a körönkénti átlagsebzése is 88,2 volt. Őt követi NiKo 103 mapon és 1.26-os ratinggel, ő jóval több pályán csak 36 1vX után örülhetett. Öt nagy versenyen játszott, ebből csak egyszer volt MVP. A lista elején meglepő számomra KRIMZ és autimatic jelenléte, ám kétségkívül kiérdemelték a maguk 1.20 és 1.22-es értékelésükkel. A korábban nagyon jól játszó coldzera már csak 9., sőt rain is csak a 18.

A lista hátsó felét is érdemes szemügyre venni. Többek között itt helyezkedik el az "ázsiai s1mple", BnTeT is, de eddig fer sem hozza a régi formáját, ahogyan legújabb csapattársa, Stewie2K sem. Persze az 1.09 és az 1.07 sem rossz, mindössze tőlük egy picivel mindenki többet vár.

Szerintetek s1mple tudja tartani a "lépést", és az év végéig is képes lehet hasonló teljesítményre?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!