STYKO akár végleges ötödik is lehet RUSH szerint

STYKO akár végleges ötödik is lehet RUSH szerint

Miután lemosta a pályáról a NiP-et, RUSH elmondta, hogyan áll a fix ötödik keresése jelenleg, és mi a helyzet STYKO-val.

Az ESL One Köln nyitómeccsén 16-3-as eredménnyel alázta meg a Cloud9 a NiP-et. Will "RUSH" Wierzba, a mérkőzés legeredményesebb játékosa adott utána interjút a HLTV.org-nak. Természetesen miről másról is szólhatna ez, mint a csapat körüli legérdekesebb fejleményről: Martin "STYKO" Styk váratlan érkezéséről a kölni versenyre.

Pujan "FNS" Mehta jó ideje kikerült már a kezdőből, azóta pedig nincs végleges ötödik. Az ECS 5. szezonjának fináléjában még kénytelenek voltak vele versenyezni, de most már megindult a valódi keresés. RUSH szerint egész listát állítottak össze a lehetséges jelöltekről, és természetesen STYKO is köztük van. Tudják, hogy a téli és a nyári szünet valamivel jobb lenne egy cseréhez, de a szavaiból úgy tűnik, hogy a Majorre céloznak ezúttal.

"A szezon közepén tettük [a cserét], mert úgy gondoltuk, jobb lesz inkább most lenyelni ezt, mint később, és találunk egy játékost"

Rögtön ezután kiderül, hogy STYKO számára ez inkább próbaidő, mintsem egyszeri szerepvállalás. Tehát benne van, hogy akár le is igazolhatják hamarosan. RUSH azt mondta, hogy "a jövőben azokkal fogunk játszani, akik a listán vannak, remélve, hogy egyikük az ötödikünk lesz majd", de ez nem olyasmi, mint az OpTic-ban volt, mert "a következő hónapban meglesz".

Be kell látni, azért ennek megvannak a veszélyei, de RUSH szerint semmi sincs még kőbe vésve. Ő szeretné, ha az ELEAGUE Premieren is STYKO játszana velük, hogy "kapjon egy nagyon jó esélyt". A rajongók sokat kritizálták őket, mert FNS-t idejekorán kitették, anélkül, hogy beépítette volna a rendszerét. Így érthető lenne, ha legalább két versenyt kapna a szlovák játékos. Bár az FNS-es esetet továbbra is helyesnek tartja.

Betekintést nyerhettünk abba is, hogyan alakult a felkészülés STYKO-val. Nyilván nem volt rá túl sok idejük, hiszen csak a múlt héten tették ki a mousesports kezdőjéből, és az azt követő napon jött a bejelentés, hogy a Cloud9-ban játszik majd. RUSH is ezt erősítette meg, állítása szerint összesen 5 meccset játszottak együtt.

"150-es pingje volt a meccsek alatt, de annyira nem számít. Szerintem a legfontosabb tényező az, hogy a kommunikációja nagyon pontosnak tűnik, és mindig hidegvérű, nyugodt, összeszedett."

A csapattal kapcsolatos kérdések közül az utolsó arra tért ki, hogy miért szeretnének európai játékost. Ez közvetve megválaszolja azt is, hogy miért akartak lecsapni azonnal Nathan "NBK" Schmittre, amikor szabadon igazolhatóvá vált, de miért táncoltak ki a magas ár miatt szinte azonnal. RUSH szerint még amikor az OpTic-ban mixwellel játszottak, akkor is nagy hatása volt egy tengerentúli társnak. Akkoriban a gyakorlás minősége nagyon alacsony volt a régióban, –nem vették eléggé komolyan–, de az európai színvonalhoz szokott mixwell helyretette őket.

"A játékosok, akikkel eddig játszottunk, nos, sokat tanultunk tőlük. Szerintem, –ha csatlakozik valaki, ha nem–, értékes tapasztalat együtt játszani és gyakorolni vele."

A Cloud9 következő ellenfele a világ jelenlegi legjobbja, az Astralis lesz. A Bo3 széria már el is indult, az alábbi csatornán pedig élőben, magyar nyelven követhetitek:

Kép: HLTV

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!