Riport: az ESL rendezheti 2019 első Majorét!

Riport: az ESL rendezheti 2019 első Majorét!

Majdnem három év után ismét Counter-Strike világbajnokságot szervezhet jövőre az ESL.

Az ESL kapta meg a Majorrendezés jogát 2019 első felére a Valve-től – számolt be róla a DBLTAP. Jarek "DeKay" Lewis legfrissebb riportjából kevés részlet derül ki, de az már biztos, hogy a német cég 2016 nyara óta első Majorét 2019 elején rendezheti.

Nem tudni sem a dátumot, sem a helyet, –de DeKay forrásai szerint februárban kezdődik, majd és átcsúszik március elejére. Páran megnevezték hogy Katowicében lesz, ami logikus lenne, –hiszen ebben az időközben ott rendez évente versenyt az ESL–, és korábban is volt Major ott, 2014-ben és 2015-ben. Amennyiben a hírek igazak, úgy mindössze öt hónap szünet lesz a szeptemberi FACEIT London Major és az ESL eseménye között. Ez jelentős változás abból a szempontból, hogy a legutóbbi ELEAGUE Boston és a soron következő FACEIT torna között nyolc hónap telt el.

Várhatóan a Majorök szokásos részletei nem változnak; így az 1 000 000 dolláros összdíjazás, a matricák maradnak. A formátum is biztosan ugyanaz lesz, mint a Bostonban látott: vagyis 24 csapat játszik majd a versenyen, ami legalább két hétig fog tartani.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!