Elengedi a CS ötösét az eXtatus, frozen és társai szabadon igazolhatóvá váltak

Elengedi a CS ötösét az eXtatus, frozen és társai szabadon igazolhatóvá váltak

Két héten belül frozen 16 lesz; így akár egy nagy csapat is elviheti.

Az eXtatus a közép-európai régió egyik legjobban fejlődő csapata volt. A cseh-szlovák ötösben mindenki teljes állású profi volt (ez a régióban nem sok helyen van), köszönhetően a főszponzoruknak, az Alzának. A kereskedelmi cég azonban felbontotta a szponzori szerződését a szervezettel, –így ők is kénytelenek voltak elengedni a játékosaikat. A csapat "magja", ZEDKO, DEV7L és frozen már 2016 májusa óta, az org égisze alatt játszott, –érdekesség, hogy akkor frozen még csak 13 éves volt.

A gárda az utóbbi időben azonban egy elég nagy hullámvölgyben volt: a MDL 27. szezonjából is kiestek, –köszönhetően annak, hogy frozen nem játszhatott velük–, illetve a HLTV ranglistáján a 98. helyre estek vissza. Ezelőtt azonban játszottak a V4-en, ezüstérmesek lettek az MDL 26. európai szezonján, és nyertek egy Cross Border Esportot is tavaly.

Így tehát mind az öten szabadon igazolhatóvá váltak. Jó eséllyel azonban együtt fognak maradni, és egy új szervezetnél keresnek otthont maguknak. Ebbe csak azok a top csapatok keverhetnek be, akik frozent akarnák megszerezni. Eddig rengeteg előkelő versenyen nem játszhatott az életkora miatt, –július 18-ával azonban betölti a 16-ot és mentesül a korlátozások alól. Márpedig ki ne akarná a fiatal szlovákat, aki rendre a csapata legjobbja?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!