ZywOo végzett az iskolával, jöhet a profi karrier?

ZywOo végzett az iskolával, jöhet a profi karrier?

Megindulhat a harc azért a 17 éves francia játékosért, aki eddig a tanulmányaival volt elfoglalva.

Mathieu "ZywOo" Herbaut megszerezte a nemzeti diplomáját – derül ki neL Twitter-bejegyzéséből. A francia újságíró jó ideje követi hazája egyik legnagyobb tehetséggel megáldott feltörekvő játékosát, ezért ő is nagyon jól tudja, hogy ez egy komoly fordulópont lehet a 17 éves srác karrierében.

ZywOo korábban kénytelen volt szögre akasztani az egeret, ugyanis a WySix nevű csapata nem tette lehetővé, hogy eleget foglalkozzon a tanulással. Tavaly szeptemberben az against All authority-be (aAa) igazolt, ahol –a rugalmasabb feltételeknek hála– folytathatta a játékot is. 2018 elején az újabb francia forgatás közben szóba hozták az ország nagyobb csapataival, de a pletykákból végül nem lett semmi sem. Ennek oka nemes egyszerűséggel annyi volt, hogy először a nemzeti diplomáját kellett megszereznie, ami nagyjából a magyar érettséginek felel meg.

Az iskola befejezésével újabb válaszút előtt áll: vagy továbbtanul, vagy szerencsét próbál profi e-sportolóként. Igen nagy esély van rá, hogy utóbbi mellett teszi le a voksát, hiszen erre várt eddig. Egyelőre nem tudni, hogy kikkel állhat össze. A francia Counter-Strike jelenlegi állapotát felmérve, szinte bárhol hasznát vennék. A G2-ban, az egyébként közel sem olyan borzalmasan teljesítő SmithZz vagy bodyy helyére esélyes, a LeftOutban szinte bárki mozdítható, jelenleg csak az tartja össze kioék csapatát, hogy senkinek sem kellenek –ha valakinek ez a névből nem esett volna le. A kisebb, esetleg nemzetközi lehetőségek pedig végtelenek.

Egészen elképesztő győzelmi aránnyal áll Zywoo az FPL-ben

Májusban a meccsei 91%-át megnyerte -igaz eddig nem tudott túl sokat játszani- de a tízes winstreak nem rossz a világ legjobbjai ellen.

Természetesen jobban járna, ha a mély víz helyett egy tapasztalt irányító kezei alatt tovább növekedne mint játékos. Nyers skillben nem szenved hiányt, de 17 évesen még bőven van mit tanulnia ahhoz, hogy néhány év múlva olyan nevek között emlegessék, mint s1mple, coldzera vagy NiKo. Hatalmas kár lenne, ha most elsietett döntést hozna, ami később a karrierébe kerülhet. Mindenki nagyon jól ismeri már a francia scene-t. Forgatás és kirekesztés üldözi éveken át azt, aki nem teljesíti az elvárásokat, –vagy még többet is annál.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!