Az AWP-forgatás öt királya

Az AWP-forgatás öt királya

Eddig soha nem látott mértékű versengés indult az AWP-sek trónjáért idén, –de vajon ki birtokolhatja?

Kevés olyan fontos fegyver van a játékban, mint az AWP. Még kevesebb olyan játékos, aki valódi mesterként forgatja a zöld mesterlövész puskát. A következőkben a világ öt legjobb AWP-sét vesszük sorba a 2018-as forma alapján.

5. KennyS

Kenny Schrub igen kemény időket él. Az ELEAGUE Boston Major óta két forgatáson is átesett a G2, az első pedig egyértelműen rossz hatással volt a teljesítményére. Az elmúlt években számtalanszor bizonyította már, hogy képes teljes csapatokat a mennybe repíteni, azonban erre 2018-ban még várni kell. Viszont nem biztos, hogy olyan sokáig, hiszen az ESL One Kölnön nagyon jól muzsikált a mousesports és a BIG ellen. Ha az év következő felében is folytatja ezt a formát, akkor biztosan előrébb ugrik néhány helyet ezen a listán majd. Sajnos az eddig látottak csak az 5. helyre elegendők most.

4. Oskar

Tomáš Šťastný egy rendkívül rutinos játékos, aki mousesport-os karriere alatt megmutatta, hogy bárkivel versenyre kél a listán szereplők közül. 2018-ban szériákat döntött el egymaga a csapat sztárjátékosaként, hihetetlen teljesítményével kupákat szerzett a mouznak. Az ESL One Belo Horizontét azonban kihagyta, továbbra sem tudjuk miért. Kölnben pedig a csoportkörben távoztak, ezúttal az átlagon aluli teljesítményének is köszönhetően. Igaz, most igazolták le Snaxet, szóval még a csapatkohézió biztos nincs azon a szinten, ami lehetővé tenné Oskar számára a csillogást.

3. GuardiaN

Minden idők egyik legjobb AWP-sét nem lehet kigyomlálni a top mezőnyből. Ladislav Kovács olyan, mint a jó bor: idővel csak egyre értékesebb lesz. Mióta a FaZe-ben játszik, folyamatosan remekel; és nem csak az AWP-sek között emelkedik ki, simán az év öt legjobb játékosa közé kerülhet az idei produkciójával. Mindezt egy olyan sztárokkal telepakolt felállásban érte el, ahol a legtöbben egyszerűen elvesznének mások árnyékában. Ráadásul ezt a képességet gond nélkül megtartotta úgy is, hogy hol olof, hol Xizt vagy cromen volt az ötödik emberük. Megkérdőjelezhetetlen, hogy a Na'Vi elhagyása élete legjobb döntése volt minden szempontból.

2. Device

Nicolai Reedtz az Astralis AWP-seként karriercsúcs teljesítményt mutat versenyről versenyre idén. Magisk érkezése óta a teljes dán gárda szárnyal –beleértve device-t is–, aki hibrid játékosként ritkábban veszi kezébe a mesterlövész puskát. De akárhányszor megteszi, félve menekül előle az ellenfél: mert nem csak ügyes, de konzisztens is. Betegsége ellenére sem esett vissza a teljesítménye az elmúlt három évben, sőt a tavaly év végi kórházjárása óta olyan, mintha teljesen új ember lenne, aki azért született, hogy 2018-ban leigázza a Counter-Strike világát.

1. s1mple

Ki más lehetne az első, de tényleg? Oleksandr Kostylievre egyszerűen nincs ellenszer: lassan 9 hónapja, legfeljebb a saját csapattársai jelentenek veszélyt az örökségére. Az utóbbi időkben mutatott játéka alapján nemhogy 2018, de lassan minden idők legjobbjának tartják, valljuk be jogosan. Device-t is sokan magasztalják a konzisztenciájáért, és hogy az AWP mellett remek Rifler is. S1mple azonban olyan szinten játszik bármelyik fegyverrel, bármilyen szituációban, hogy azzal aligha versenyezhet bárki. AWP-sként rendkívül agresszív, nagyon nagy hatású játékos, aki folyamatosan keresi a lehetőségeket, és maradéktalanul ki is használja őket. Ódákat lehetne zengeni a tehetségéről, de inkább beszéljen az alábbi 15 perces gyűjtemény az idei(!) legszebb pillanataiból.

Ha pedig kíváncsi vagy s1mple játékára élőben is, akkor csak ajánlani tudjuk az ESL One Köln magyar nyelvű közvetítését, ahol éppen a Na'Vi és a BIG küzd az év egyik legfontosabb versenyének trófeájáért:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!