Tempo Storm Meta Snapshot - Náluk kicsit máshogy néz ki a ranglista

Tempo Storm Meta Snapshot - Náluk kicsit máshogy néz ki a ranglista

A Tempo Storm jóvoltából újra megleshetjük, hogy melyik paklik pörögnek mostanában Standardban!

Ha hosszabb ideje tagjai vagytok a Hearthstone közösségének, akkor valószínű, hogy nem most találkoztok először a TempoStorm nevű oldallal. A weboldal különlegessége, hogy a már jól megszokott paklibemutatók mellett kisebb-nagyobb közönként a rajongókhoz dobnak egy jelentést, amelyben kielemzik a Standard és Wild meta sajátosságait. Ezért ha szeretnétek megtudni, hogy mely paklik a leghasznosabbak, a legkedveltebbek, akkor érdemes néha-napján meglátogatni őket. Ma mi is így tettünk és el is hoztuk a legújabb, tegnapi összefoglalót (most Standard-ra), amelynek segítségével talán könnyebben megy majd nektek is a létramászás.

Tier 1

Bizton mondhatjuk, hogy Tier 1 környékén betalált az élet, legalábbis a Druid játékosok számára. Az öt bemutatott pakli közül három speciálisan erre a kasztra van összeállítva. Rajtuk kívül még egy Warlock és egy Shaman lista kerülhetett be a legjobbak közé. Nekünk ez az egyhangúság legalábbis a karakterek tekintetében nagyon meglepő volt, azonban szinte biztos, hogy hamarosan újabb trónkövetelők tűnnek majd fel a láthatáron (minimum a Tier 2-es lista tetejéről).

Token Druid


KÓD: AAECAZICBP4B9wOE5gKZ0wINmNIC5AjEBuYFntIC/QJAhQjX7wLb0wJfoM0Ch84CAA==

Az archetípus célja, hogy a kisebb lényeket, minionokat megidéző (spawn-oló) kártyákat és a buff lapokat kombinálva borzasztó erős köröket futhasson már a meccsek korai szakaszában. A Violet Teacher és a Wispering Woods egyfajta motorként működnek az összeállításban, ugyanis olyan 1/1-es testeket idéznek, amelyeket könnyű fejleszteni. A pakli kriptonitjai a Kontroll összeállítások, mivel azok hamar meg tudják oldani egy teljes pásttakarítással a problémát.

Malygos Druid


KÓD: AAECAZICCO0FneICm+gCkwRWmdMCws4CtAML/gHTA5jSAuQIxAae0gJA29MCX6DNAofOAgA=

A Malygos Druid egy már sokak által jól ismert kombópakli, ami a +5 varázssebzés köré épül, amit a lista névadójából, Malygos-ból lehet kisajtolni. Lényegében egy alap Ramp összeállításról beszélhetünk, amelyet a játékosok általában megspékelnek még egy-két kártyahúzást elősegítő lappal, ezzel is bebiztosítva az egy körös OTK-t. Az archetípus általában véve alacsony manás varázslatokkal dolgozik (mint például a Moonfire), amelyek a már előbb emlegetett sárkány pástra repülése után nagyot tudnak csapni az ellenfél arcába.

Even Warlock


KÓD: AAECAcn1AgiKB+rmAvsHzfQCzAj4DMLOApfTAgvnywLmwgL7BvHQArYH/dACiNIC2OUC8gWNCOEHAA==

Az Even Warlock a Dark Pact illetve Possessed Lackey nerfet követően egyfajta válaszreakcióként jelent meg és azóta a legsikeresebb paklik egyikévé nőtte ki magát. A Witchwoodban bemutatott Legendary lény, Genn Greymane köré épülő összeállítás azért erős, mert a Warlock kártyahúzó képességét növeli: hősképességét 1 manára állítja, ezzel pedig már az első körben kártyaelőnyhöz juthatsz. A harmadik-negyedik körös Mountain Giantekről nem is beszélve.

Taunt Druid


KÓD: AAECAZICBsLOAt3rAq/TAvHqAubTAofOAgyY0gLpAeQIxAaN8AKe0gKU0gKE5gJAi+ECX8nHAgA=

A Taunt Druid egy újabb archetípus, amely a sokak által eddig elfeledett Legendary lény, Hadronox és Taunt barátai köré épül. Ezen kívül a pakliban található még két Carnivorous Cube és két Witching Hour is, tehát minden eszköze megvan az adott játékosnak arra, hogy lapjai Deathrattle-jével babrálva elérje a lehető legjobb eredményeket. Nem is csoda, hogy Tier 1-be repült ez a pakli.

Combo Shudderwock Shaman


KÓD: AAECAaoIBsPqAu/xAqvnAp3HAqfuAu/3Agz/BZfBAvkD9gf7DLIG8+cC9QSBBP4Fm8sCx8ECAA==

Nevéből adódóan az utolsó helyen végző Tier 1-es pakli Ben Brode kedvenc Shaman kártyája, a Shudderwock köré épül. A listába rajta kívül rengeteg Battlecry-jal rendelkező minion kapott helyet, melyek hatását a Shudderwock pástra kerülését követően újra kijátssza. Azonban más kombó pakliktól eltérően itt tényleg az összes darabkát össze kell pakolni (esetünkben kijátszani) még jóval a Legendary lény lekerülése előtt, mivel csak így van értelme a kártya pakliba pakolásának.

Tier 2

Na és Tier 2-től jöhet a karakterek és összeállítások sokszínűsége. A Tempo Storm hivatalos leírása szerint ezek a paklik ugyan kompetitív módban könnyedén megállják a helyüket, azonban van néhány hiányosságuk, esetleg hibájuk, ami miatt nem fértek bele a Tier 1-es listába. Így máris nem annyira meglepő a lista, mivel például az Odd Paladin, Odd Rogue, Zoolock is itt kapott helyet, akik azért elég jól szerepelnek Ladderen. Érdekességnek számíthat még a Cubelock is, aki az előző kutatás alkalmával még jócskán Tier 1-ben tanyázott.

Miracle Rogue


KÓD: AAECAaIHBO0C7QWyAq8EDbQBhgmMAuvCAogHzQObBabvAt0I2+MC3NECgcIC9gQA

A Miracle Rogue-ot gondolom nem kell senkinek sem bemutatni, de ha mégsem lennél tisztában a működésével, akkor lényegében csak annyiról szól az egész, hogy folyamatosan pörgeted a lapjaidat. Végül pedig az összegyűjtött sebzéseddel, legyen a Leeroy vagy Cold Blood, kivégzed az ellenfeled.

Even Shaman


KÓD: AAECAaoIBvbsAs30AiCn7gLzwgLCzgIM2Qew8ALwB7EIlO8CkcEClugCrMIC/gWbywK9AdMBAA==

Az Even Shaman-t akár egy a páros manát használó mid-range paklinak is lehetne nevezni, mivel az. Erősen pást-centrikus összeállítással a meccs korai szakaszában elárasztod a pástot, majd ezt a szerencsés pozíciódat megtartva megnyered a mérkőzést. Ahogyan azt mondani szokás, Genn Greymane és az 1 manás hősképesség már csak hab a tortán.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!