A semmiért bannoltak egy csapatot FACEIT-en

A semmiért bannoltak egy csapatot FACEIT-en

A brit csapat az OMEN UK Open kvalifikációján vettek részt, amikor utol érte őket a vég.

Chetz Esports nagyon jól szerepelt a brit OMEN UK Open hatodik kvalifikációjában, sőt a negyeddöntőig is eljutottak. Itt a BuzzKill ötösével találták szemben magukat, akiket szintén legyőztek 16-10-re, viszont az elődöntőbe a vesztes gárda jutott tovább.

Az AWP-forgatás öt királya

Eddig soha nem látott mértékű versengés indult az AWP-sek trónjáért idén, -de vajon ki birtokolhatja?

Hogyan is történhetett ez? A válasz nagyon egyszerű: az adminok diszkvalifikálták a győztes csapatot. Na és mégis mi lehetett az oka? A mérkőzés előtti lobby-ban a játékosok éppen arról beszéltek, hogy el kéne kezdeni a vétót, mielőtt megjelennek az adminok. Ezt követően a Chetz egyik játékosa megjegyzést tett az adminokra, természetesen csak viccből. A mérkőzés vége után Martinica a FACEIT egyik adminja a lobby chatben közölte a rossz hírt a játékosokkal:

Ezt követően felmerül az emberekben a kérdés, hogy ilyen viselkedés után jogos-e a DQ. FACEIT Mikey is megszólalt az ügy kapcsán:

"Sziasztok srácok,

Bocsi, hogy csak ilyen későn tudok reagálni a történtekre, viszont kellett egy kis idő, amíg utánanézünk mi is történt valójában.

Nagyon sajnáljuk ezt a sziutációt és többször is át fogjuk vizsgálni ezt az ügyet, majd megkeressük a Chetz Esports-ot és megoldást találunk erre.

Ami történt az valójában csak annyi, hogy az admin követte a versenyeink irányelveit, ami azt jelenti, hogy bármilyen admint sértegető kijelentés diszkvalifikációval jár. Viszont ebben az esetben azt gondoljuk, hogy ez egy kicsit durva volt és az admin által sértésnek vett kijelentés is csak egy vicc volt. Az adminok gyakran kerülnek olyan helyzetbe, amikor ezeket szemtől szemben kapják meg, úgyhogy pontosan ezért készítettük el ezeket az irányelveinket. 

Ez a vicc most tényleg teljesen ártalmatlan volt (ha az egész kontextust nézzük, akkor nem az adminra irányult) és nem kellett volna ezért kizárni a csapatot, irányelv ide vagy oda. 

Mégegyszer nagyon sajnálom ami történt és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legjobban megoldjuk ezt a helyzetet."

Érdekesség egyébként, hogy a negyeddöntőből továbbjutó BuzzKill csapata ezt követően az egész versenyt megnyerte. 

További fejleményeink nincsenek még a döntéssel kapcsolatban, de amint valami változik ezzel kapcsolatban, beszámolunk majd róla nektek! 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!