Csúnya átverés áldozatai lettünk, valószínűleg a leakelt sivatagos videó csak egy szimpla mod

Csúnya átverés áldozatai lettünk, valószínűleg a leakelt sivatagos videó csak egy szimpla mod

A nagy hype közepette a fél világ bedőlt a csapdának. Köztük bizony mi is.

A közelmúltban a TwoEpicBuddies csapata három tweetet is kirakott arról, hogy előásták az ötödik szezon pályadizájnját. A legelsőt még tegnapelőtt este tették ki: egy in-game fotót, amin Anarchyt és térségét láthattuk homokkal borítva. A második tweet tegnap délelőtt érkezett tőlük, ebben kidobták a sivatagos pálya 3D-s modelljét.

Mindkét tweetben ígértek egy videót az ötödik szezon pályájáról, ami a késő délutáni órákban meg is érkezett. A látványtól nem voltunk elájulva, ám a nagy hype közepette sokan bedőltek az átverésnek. Azóta kiderült, hogy a srácok nemes egyszerűséggel kicserélték a BR textúra fájljait a Save the World sivatagos pályájának fájljaival, –így a BR sziget is homokos lett nekik. Itt van a szóban forgó videó:

A világ azonban hamar gyanakodni kezdett; egyszerűen túl kevés volt az, amit a videóban láthatunk. Nem voltak korabeli épületek, nem voltak új városok, átalakított zónák, rengeteg mindennek, –amit eddig megtudhattunk az ötödik szezonról– nyoma sem volt. Erre rátett egy lapáttal a füves részek furcsa megjelenése. Sokan arra gondoltunk, hogy a srácok talán egy kezdetleges verzióját szerezték meg a térképnek, –ám mára már bebizonyosodott, hogy egy egyszerű modról van szó. Maga az elmélet, miszerint a pálya sivatagos lesz még megvalósulhat, pusztán ez a videó az, ami megtévesztő képanyagot tartalmaz.

Az oldal mindeddig az esetek döntőtöbbségében igazat jósolt, megbízható információkkal látták el a Fortnite közösséget, ám ez nem mentesít minket a felelősség alól, hogy félreinformáltunk Titeket. Nap mint nap azon dolgozunk, hogy friss, hiteles hírekkel lássuk el a magyar közösséget; folyamatosan elemezzük, és szűrjük a kamu –illetve jelentéktelen történéseket–, ez alkalommal viszont hibáztunk. A jövőben ennél is nagyobb figyelmet fordítunk az álhírek felismerésére, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!