Történelmi győzelmet aratott a magyar WiLD a SEC döntőjében!

Történelmi győzelmet aratott a magyar WiLD a SEC döntőjében!

A WiLD by Lagardère Sports-é lett az a megtiszteltetés, hogy magyar csapatként először húzhatták be az első helyet a Southeast Europe Championshipen!

Történelmi pillanatnak lehettünk tegnap szemtanúi végre, ugyanis elérkezett a várva várt SEC döntő. Azért ennyire várva várt, mert eredetileg már vasárnap lejátszották volna a mérkőzéseket, ám akkor a WLGaming az utolsó pillanatban lemondta a találkozót, mivel a görög ligában is volt meccsük, amit a SEC adminjai engedélyeztek. Természetesen senki nem örült a döntésnek, főleg fél órányi várakozás után, ami alatt senki nem tudta mi lesz.

Három magyar csapattal indul az EBL harmadik szezonja!

Aioween | 18/07/09 17:20A WiLD by Lagerdère, a Rift Esports és a Team Horizon Reapers is ringbe száll az Esports Balkan League legújabb évadjában! A mai napon kezdetét veszi az Esports Balkan League harmadik szezonja is, ahol ezúttal már három magyar csapatnak is szurkolhatunk, hiszen mind a WiLD, a THR és a Rift Esports is indulni fog rajta.

Ettől függetlenül kedden este 6-tól végül megtartották a döntőt, ahol a WiLD már 1-0-ás előnnyel indult, hiszen ők érkeztek a felső ágról. A másik érdekes döntés a szervezők részéről az volt, hogy bár a felső ágról érkező csapat kapott egy előzetes győzelmet, a végső széria mégis csak Bo3 volt. Bo3 esetén nem szoktak ilyen előnyt adni, ez leginkább a Bo5-ös formátum sajátja, ha már mindenképp előnyt adnak a felső ág győztesének.

Ezzel az 1-0-ás győzelemmel vágott neki tehát a WiLD a döntőnek, ahol a görög We Love Gaming csapata volt az ellenfelük. Mivel 1-0-ás állás volt, a WiLD-nak elég volt egy győzelem is, hogy hazavihessék a 2500€-s fődíjat a tornáról. Nem is voltak restek ezért dolgozni, Meight Oriannája a hétvégén is jól szuperált, ezúttal is bizalmat szavaztak neki, hi im mate pedig újfent megmutatta, hogy nem csak ADC karakterekkel tud játszani. Ezúttal egyik oldalon sem volt arany tölcsér kompozíció, de azért Kai'sa megmutatta magát az ellenfél alsó ösvényén. 

Az első 13 percben nem dőlt torony, de gyilkosságokban már ekkor is a WiLD ment 5-1-re, amiből három ráadásul Meighten landolt, Paresz Graves-ének aktív együttműködésével. Az első torony is a WiLD-hoz került, ezzel pedig elkezdték szép lassan visszaszorítani a görögöket. MarineHBS klasszikus Kledjét is láthattunk, Hextasy pedig újfent "mesterlövész" Morganáját hozta. A bot torony dőlése után mate-ék mehettek topra is Hextasy-val együtt, és még a hírnök is hozzájuk került. Ezt végül topon használták el a 19 percben és rögtön két tornyot is döntöttek vele. 

21 perc után már 4 tornyot vittek el a vadak, míg a görögök egyet sem, az aranyelőnyük pedig 4000 volt. Hi im mate duplázott egyet miden egy őrült csapatharc után, ahol Paresz kicsit ellépte magát. Egy újabb csetepaté után a 24. percben a görögök embert nem, de életerőt eleget vesztettek ahhoz, hogy ne merjenek beleszólni a WiLD Baron próbálkozásába, csak a legvégén. A Baront ugyan abbahagyták a WiLD-osok, de ezért két emberrel fizetett a WLGaming, 5 v 3-ban pedig már bátrabban mehettek Pareszék újfent a lila gyíkért. Befejezni végül ekkor sem sikerült, de nem is vesztettek semmit érte. 

A 28 percben hi im mate Meight segítségével kiszedte Greek Dopa Cassiopeiaját, majd rögtön utána Kai'sa-t is. Ezzel a két sebzésforrás eltűnt, a folytatást pedig MarineHBS Kled ultija biztosította, így dőlhetett az első inhibitor. A 32. percben kezdődött a végső hajrá egy pokoli sárkánnyal, majd a WLGaming eltüntetésével, egyedül Nidalee és Aatrox érte túl, ám mire hazaértek volna, a WiLD többi része már bedöntötte a Nexust, 2-0-ra nyerve ezzel a találkozót.

Ezzel pedig a vadak történelmet írtak, mivel hét évad alatt magyar csapat még a döntőbe sem jutott, ők pedig meg is nyerték azt! 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!