Egy nagy visszatérő és egy új kihívó - Ezek voltak június legnézettebb e-sport eseményei

Van köztük néhány igazi meglepetés is!

Az ESC nevű elemző oldal rendszeresen közzé teszi, hogy az adott hónapban mely e-sport versenyek érdekelték leginkább az embereket. Ezek a számadatok bizony tökéletesen megmutatják, hogy az e-sportra mekkora érdekeltség is van, hiszen az élmezőnyben több tízmilliós nézettségű versenyek szerepelnek. A következő adatok mindegyike a legnagyobb egy időbeni néző számot jelenti.

Az első képen bármilyen szűrő használata nélkül az összes néző számát láthatjuk. Nem mondunk meglepőt azzal, hogy az ötből négy kínai verseny. A kínai streameknél köztudott, hogy fennáll a botok veszélye, –tehát előfordulhat, hogy ezekbe a számokba azok is belekerültek–, viszont a kínai LoL kupa, az LPL közel 43 milliós megtekintése így is hihetetlen. Ezt követi a kínai PUBG bajnokság, ami bizony a több mint 39 milliós nézettségével duplája a StarSeries i-League PUBG kupának.

A Demacia és a King Pro kupa is kínai verseny; utóbbi veszített egy pár millió nézőt, ám még így is befért a top 5-be. A sort végül a koreai LoL kupa, az LCK- zárja, amit a világ legerősebb LoL bajnokságának tartanak, és a kínaiak is előszeretettel nézik.

A következő képen egy kellemes meglepetés fogad minket: a kínai nézők kivétele után ugyanis a Fortnite Pro-Am ugrik fel az első helyre. A verseny a nyár egyik legvártabb eseménye volt, mivel ez volt az első igazán nagy szabású, hivatalos Fortnite kupa. Az eseményen nem kis nevek sorakoztak fel, 50 híres streamert állítottak párba 50 híres médiaszemélyiséggel. A jótékonyságra szánt díjazás legnagyobb részéről végül Ninja és DJ Marshmello dönthették el, hogy mely segélyszervezetnek adják oda.

Az UMG Friday Fortnite egy heti szinten megrendezett torna kisebb nyereményalappal, –az érdeklődés viszont hatalmas rá. A különlegessége, hogy a résztvevők mindannyian híres streamerek, akik egytől-egyig közvetítik az eseményeket, így igen sok ember szemszögéből nézhetik a műsort az érdeklődők. A harmadik helyre beosont a China Dota2 Supermajor, bizony egy kínai verseny úgy került be a harmadik helyre, hogy itt nem szerepelnek a kínai nézők! Az SL i-League CS:GO kupáján igen népszerű csapatok fordultak meg, –így nem is csoda, hogy felkúszott az ötödik helyre.

A következő top 5 csak angol nézőkkel készült, a Fortnite pedig innen is az első két helyről köszön vissza ránk. Így harmadik helyre már betoppant a LoL észak-amerikai bajnoksága, az NA LCS is, –illetve negyedik pozícióban láthatjuk az Overwatch legrangosabb versenysorozatát, az OWL-t. A Summer Games Done Quick népszerűsége némiképp visszaesett, ––tavaly még 50 ezerrel többen nézték–, ám ez is elég volt az ötödik helyre.

Csak orosz nézőkkel ismét nagyot változik a top 5 résztvevők kiléte. A China Dota2 Supermajor itt feljön az első helyre, csak Oroszországból több mint 180 ezren nézték a VP vs Liquid meccset, –aminek oka, hogy a VP orosz csapat. Az orosz nézőszámok egyébként igen stabilak szoktak lenni, az ottani közösség nagy elánnal drukkol a kedvenceinek.

A Twitch szerinti legnézettebb esemény júniusban pedig ismételten a Fortnite Pro-Am, amit több mint 710 ezren követtek csak erről a platformról. Második a sorban az OWL, őt követi ismét a Games Done Quick, a negyedik és ötödik helyen pedig két új versenyzőt köszönthetünk, a Rocket League és a Nintendo hivatalos csatornái zárják a sort közel 200 ezres egy idejű megtekintéssel.

Termékeny hónap volt a június, de legalább ugyanennyi érdekesség vár ránk a nyár hátralévő részében is.

Ti melyik eseményt követtétek a fentiek közül?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!