Mivel lehetne a kezdő játékosokat segíteni? Összeszedtünk pár jó ötletet!

Mivel lehetne a kezdő játékosokat segíteni? Összeszedtünk pár jó ötletet!

Nem csak megszerezni kell az új játékosokat, hanem meg is kell tartani őket! Milyen újításokkal lehetne ezt kivitelezni a Hearthstone-ban?

Az új játékosok bevonzása –és megtartása– lehet a prioritás a Blizzard számára, hiszen ők azok, akik ténylegesen pumpálják a pénzt a vállalatba. Ez nagyon nehéz feladatnak tűnik, mert kizárólag a Casual formátum lehet a kezdőknek alternatíva. A Tutorial után semmi értelme nekivágni a létrázásnak, hiszen csak a kudarcokat tudnák halmozni egymásra, lapkészlet és játéktudás hiányában. Mivel lehetne mégis elnyerni a szimpátiáját az új playereknek? Erre kerestünk választ!

A legegyszerűbb megoldás természetesen, ha olyan tartalmakkal lenne feltöltve a játék, amiben a frissen érkezők is kellő sikerélménnyel gazdagodhatnának. Egy speciálisan megalkotott Beginner küldetéssorozat, –amiben fokozatosan lehetne megszerezni a kártyákat, és közben még a tudást is fel lehetne szedni–, elég jó konstrukciónak tűnik. A mostani Innkeeper elleni bohóckodásnak nem sok értelme van; hiszen a rövid gyorstalpaló után rögtön bedobják a mélyvízbe az újoncokat.

További megoldás lehetne, ha egy barátunktól kölcsön lehetne kérni a paklikat, esetleg egy egyedi 2v2 mód bevezetése. Mindkét javaslat arra épít, hogy van egy társunk, aki mesélt a játékról, és megtetszett nekünk; így mi is ki szeretnénk próbálni, de közben számítunk a barátunk támogatására a gyakorlatban is. Ezzel a Blizzard segíthetne azoknak, akik közösen kezdenék el a játékot teljesen az alapoktól. Továbbá támogatná azt is, hogy minél könnyebb legyen a felzárkózás a jóval tapasztaltabb társunkhoz.

Egy igen egyedi megoldás lehetne, ha Prince Malchezaart minden játékos megkapná ingyen, hiszen ezzel rögtön meglenne az az élmény, hogy tele vagyunk Legendary kártyákkal; így nem csak a nyálunkat csorgatjuk utánuk. Továbbá megismerkednénk a legendás lapokkal közelebbről is, amivel a jövőben jobban fel lehetne készülni ellenük.

Utolsó és drasztikus változtatás lenne, ha a Blizzard egyszerűen a megszerzett győzelmek számához kötne bizonyos módokat; így a kevésbé tapasztaltak küzdhetnétek meg egymás ellen. Ebben a „kezdőbarát játékmódban” minden lap elérhető lenne, –ezzel is segítve azt, hogy a későbbiekben ne érhessék kellemetlen meglepetések a játékosokat, és fokozatosan tudjanak fejlődni.

Ezek kiforratlan és rengeteg munkával megvalósítható ötletekként jutottak az eszünkbe. Valamit megoldást kellene találni arra, hogy az új belépőknek lehetőségük legyen megtapasztalni a valódi játékélményt.

Szerintetek jó megoldások lehetnek a fentiek, vagy van valami jobb ötletetek?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!