Pénzt követelnek a Fortnite-tól az amerikai rapperek

Pénzt követelnek a Fortnite-tól az amerikai rapperek

Chance the Rapper volt az első, aki kiállt a Fortnite-tal és az Epic Games-szel szemben.

A Fortnite népszerűsége és kulturális fontossága már lassan megkérdőjelezhetetlen, hiszen az idei év sikerjátéka egyszerűen minden korosztályt elért, és rengeteg játékossal operál már a megjelenése óta. Az ötödik szezonban járó játék már rengeteg kozmetikumot –vagy éppen emote-ot– kapott, amik között vannak kitaláltak is. A fejlesztők előszeretettel merítenek a hip-hop és a TV-k világából is, –hiszen a Fresh Emote például a The Fresh Prince of Bel-Air című sorozatból lett másolva–, míg a Hype és a legújabb Swipe emote pedig egyenesen a hip-hop és a rapperek világából érkezett. A Hype emote a Hype táncot képviseli BlocBoy JB Shoot című számára táncolva, míg a Swipe a jól ismert "Milly Rockkot", amit legutóbb Playboy Carti tett híressé a "Magnolia" című számával.

Ekkora siker láttán már párszor szóba került a tulajdonjog kérdése, amit most egy híresebb amerikai előadó –név szerint Chance The Rapper– hozott felszínre ezen tweetjével:

"A Fortnite-nak a tánccal összekötött zenét kéne használnia, ha már ennyire sok pénzt csinálnak ezekből az Emote-okból. Kreatív előadók találták ki ezeket a táncokat, de sosem húztak belőle hasznot. Csak gondoljunk bele, hogy milyen lenne, ha ebből a rengeteg pénzből a művész is megkapná a saját részét."

Nehéz állást foglalni ebben a témában, –és nem is akarunk–, hiszen én személy szerint úgy érzem, hogy igaza is van Chance-nek, meg nem is. De ettől függetlenül pár másik rapper már be is állt mögé, mint például BlocBoy JB, aki nem vitte túlzásba a véleménynyilvánítást, csak bólintott egyet.

"Jól mondod, kell nekünk az a pénz"

Mellette pedig DJ Akademiks is egyetértett:

Ha végül tényleg meghajol az Epic és szerződést köt az előadókkal, akkor bizony a Backpack Kid és az Orange Shirt Kid is bejelentkezhet egy kis részesedésért, mivel miattuk került be a játékba az Emote. Akármi is lesz a történet vége, az biztos, hogy nekünk eredeti zenével sokkal jobban tetszenének ezek a táncok, –és nem valószínű, hogy ebbe a pár százalékba belerokkanna az Epic.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!