28 tudatosan elvesztett meccs után sem bannol a Riot support

28 tudatosan elvesztett meccs után sem bannol a Riot support

Érdekesen reagált a Riot supportja egy igencsak problémás esetre a játékban. Valaki 28 meccset tudatosan elveszített, még sincs azonnali büntetése.

Érdekes történet jelent meg a Redditen, ami egy kicsit megingatta bennem is a Riot supportjába vetett hitem. Nekem is volt már pár negatív élményem, de arra a szintre csak egyszer jutottam el, hogy külön a supporton keresztül jelentsek valakit. Itt is hasonló történt, bár ez a számokból nem annyira jött le. Scrapz írt posztot erről, ahol elmondta, hogy eddig abban a hitben volt, hogy a support végzi rendesen a dolgát, mivel az elmúlt 5 évben néha azért kapott pár chat bant és hasonlókat, de semmi komolyat ezen kívül.

Miért olyan ritka a Taliyah fal bug, ami az LCK-ben is megjelent?

A játék során néha-néha találkozunk hibákkal, azonban a nagyobb gond az, amikor ezek a profi szcénában ütik fel a fejüket.

A meccsen az történt, hogy az említett játékos, –akit később jelentett–, Anivia támogatót választott, és csak arra ment rá, hogy megakadályozza csapatának győzelmét. Ez alatt nem azt kell érteni, hogy lefutotta miden és állandóan meghalt újra meg újra, ennél kifinomultabb módszert alkalmazott. A falát használta leginkább úgy, hogy az az ellenfélnek kedvezzen. Elzárt fontos menekülési útvonalakat, hazatéréseket akadályozott meg azzal, hogy csapattársa alá tette azt, –és ez elég egyértelmű volt mindkét csapat számára. Végül a meccset 0 8 7-ben fejezte be, –ami nem egy jó statisztika–, de első ránézésre nem is az, ami után az ember egyből jelentene valakit, főleg támogatói pozícióban. Ez is része a taktikának, mert így javarészt csak az tudja mi történt, aki a meccsben benne volt, vagy ha azt valaki visszanézni. Máskülönben maximum annyit lehet mondani rá, hogy volt egy rossz meccse az illetőnek.

Igen ám, csak a mérkőzés után a két játékos felvette egymás barátnak, ahol a beszélgetésből kiderült, hogy ez zsinórban már a 28. ilyen meccse volt, ahol tudatosan dolgozik azért, hogy csapata veszítsen. Mint elmondta, ennek oka, hogy szeretné ezt a fiókot visszavinni egészen Silver 5-ig, hogy tudjon a barátaival is játszani, –legalábbis ez volt az indok. Állítása szerint írt a Riotnak hogy manuálisan állítsák vissza a fiókját Silver 5-re, de ők ezt nem tették meg, így a saját kezébe vette a dolgokat.

Elnézést kért a meccsért és cserébe felajánlott két győzelmet, amit lecarryz.

Itt elmagyarázza, hogy nem akarták manuálisan visszaállítani a fiókját silver 5-re, illetve szabadkozik, hogy amúgy nem egy rossz arc, de Silver 5-ig veszíteni fog.

Indokként a barátait hozza fel, hogy velük szeretne chilles meccseket játszani, de mivel a plat túl magas volt, ezért vissza akar esni.

A poszt kiírója kérdőre vonta, hogy akkor most az a terv-e, hogy végig veszíteni fog-e és ezzel tudatosan elrontja mások játékát, mire a válasz csak annyi volt, hogy jelenleg 0 győzelemmel és 28 vereséggel rendelkezik ebben a sorozatban.

Mondanom sem kell, hogy ez a sportszerűségnek minden szinten ellentmond: elvégre nem csak a saját 4 csapattársát, de a maradék 5 ellenfelet is megfosztja egy kompetitív játéktól. A másik oldalról talán ez kevésbé fájó pont, a legtöbben megköszönik az ingyen LP-t, de a játék kódexe szerint ez igencsak súlyos bűn, főleg ilyen mérték mellett. Senki nem szeretne egy ilyen csapattársat, és ráadásul –mivel ezt a módját választotta–, így az automata rendszeren sem akad fenn annyira, mint mondjuk anno a disco Nunu-k, akik sok halált szedtek össze egy-egy meccsen.

Ettől függetlenül elküldte ezeket a képeket is a Riotnak, amire csak egy sablon választ kapott, valószínűleg egy automatizált üzenetet, amiből egyértelműen látszik, hogy bárki is írta azt, legyen az bot, vagy akár egy élő személy valamelyik előregyártott sablon alapján, meg sem nézte, hogy miről van szó.

Szokták azt mondani, hogy azért mert valakinek van egy rossz meccse, vagy esetleg frusztrált, és emiatt akár még intel is egyet, az nem feltétlenül érdemel egyből bant, maximum figyelmeztetést. De ez a fajta viselkedés, –amit itt láthatunk– igencsak romboló hatású; tudatos és messze nem egy alkalomról van szó, hanem már 28 meccsről. Ez azt jelenti, hogy ez az egy ember több mint 250 ember rangsorolt élményét rontotta, ha az ellenfeleket is számoljuk. De tegyük fel, hogy őket nem zavarta és annyira önzők, hogy csak a győzelem érdekli őket, akkor is 112 csapattárs bánta az ő viselkedését.

Akárhogy is nézzük ez egy elég nagy tátongó lyukról ad tanúbizonyságot a Riot support rendszerét illetően, hogy egy egyszerű match history megnézése, és pár meccse megvizsgálása után nem kap azonnal büntetést egy ilyen játékos. Ezek után jogosan merül fel a kérdés, hogy milyen durva dolgot kell tennie valakinek ahhoz, hogy annak azonnal következménye legyen?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!