Milyen tank valójában a P.43 bis?

Milyen tank valójában a P.43 bis?

Bemutatjuk nektek a tier VI-os olasz közepes tankot, ami saját szintjén talán az egyik legveszélyesebb löveget kapta meg.

A P.43 bis a korábban bemutatott P.43 egy 90 mm-es löveggel felszerelt verziója, így a harckocsi fejlesztése szintén a '40-es évek közepére datálható, és természetesen célja az erődemonstráció volt a kor rivális fejlesztéseivel szemben. Cikksorozatunk a hónap Top of the Tree kedvezményezett ágára, azaz az olasz közepes tankokra koncentrál, amik között a sorban a P.43 bis következik.

Tank elemzés

Főfegyverzet

A P.43 Cannone da 75/50 Skoda névre hallgató ágyúja rendelkezésünkre áll ugyan -mint alaplöveg-, de talán nincs is olyan játékos, aki ne a tier VI-os Cannone da 90/42 névre hallgató 90 mm-es ágyút választaná. A nagyobb kaliber a játékmechanizmusból eredő passzív előnyein túl magasabb páncélátütési értékkel, illetve több, mint kétszer nagyobb alfa sebzéssel rendelkezik, ami kimagasló a tier VI-os mezőnyben. Az alap páncélátütése értéke 140 mm, amit prémium lőszerrel további 40 mm-rel növelhetünk meg. Nem szabad német pontosságot várni a lövegtől, de stabilizátorral, illetve sima utazás és kapáslövés képzettségekkel se a szórásra, se a célzási időre nem panaszkodhatunk.

Páncélzat

Bár formabontó kialakításról semmiképp sem beszélhetünk, ugyanakkor véleményem szerint az egyik legklasszikusabb, egyúttal leghatékonyabb kialakítást kapta meg a harckocsi. Ezzel az olasz lánctalpassal sokkal magabiztosabban játszhatunk szemtől-szemből, valamint hull down pozícióból, mint elődjével, hiszen az alacsonyabb szintű tankok lövéseit többnyire képesek vagyunk lepattintani. Arra azonban figyelni kell, hogy még a leggyengébb lövegekkel is beüthető a páncélzat a hasi lemezen, illetve a parancsnoki kupolán.

Mozgékonyság

Egy 520 lóerős motor hajtja meg ezt a közel 32 tonnás acélbikát, így a kimagasló fajlagos teljesítmény adott, amit szerencsére se a talajellenállási értékek, de még a végsebesség se korlátoz, így többnyire szabadon száguldozhatunk vele a pályán. 

Tippek a harckocsi használatához

Ezt a tankot tier VI-ban pontosan ugyanúgy kell használni, mint a T20-at tier VII-ben, azaz nem szabad elbízni magunkat páncélzat szempontjából még akkor se, ha tier IV-es ellenféllel van dolgunk, de a sebességünket is inkább a meneküléshez, a gyors pozícióváltáshoz kell használnunk, mintsem az előre rohanáshoz. A tank egy tipikus üsd és fuss taktikára építő gerillajármű, amivel nem szabad DPM párbajt vívni, de oda kell szúrni, ha van rá lehetőség, és garantálom, hogy 240 HP mínuszt minden ellenfelünk fájó szívvel konstatál majd.

Ajánlott felszerelések: Célzásgyorsító, Töltésgyorsító, Ventilátor
Ajánlott képességek: Álcázás, Hatodik érzék, Sima utazás, Kapáslövés

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.