Íme öt csapat, akik kritikán aluli teljesítményt mutattak idén

Íme öt csapat, akik kritikán aluli teljesítményt mutattak idén

Az idei év felén már túl vagyunk, –és azért vannak itt olyan gárdák, akiktől ennél ezerszer jobb szerepléseket vártunk.

Egy szezon akkor lesz igazán élvezetes, hogyha rendkívül sokszínű. Az idei CSGO év eddig pontosan ilyen, ugyanis szinte egyik versenyen sem lehetett alapozni a papírformára, majdnem mindig voltak meglepetések. Az év első fele után összeszedtük az öt legnagyobb meglepetést okozó csapatokat, valamint az öt leginkább kiábrándítő teljesítményt mutató ötösöket is. 

Két helyet javított a HR a HLTV ranglistáján

Nézzük, ki hol helyezkedik el a világranglistán az atlantai verseny előtt.

5. North

A második legjobb dán csapatnak elég sok idő kellett, hogy felvegyék 2018-ban a ritmust, és hozzák azt a szintet legalább, ami elvárható tőlük. Az év elején belekerültek a dán forgatóba is, Emil "Magisk" Reif távozott, helyét pedig az Astralis fiatalja, Markus "KjaerbyeKjærbye vette át. Hónapokon keresztül borzalmas formát mutattak, viszont most úgy tűnik, hogy kezdenek egy kicsit visszarázódni. Valamit mindenképpen ki kell találniuk majd, amivel ott tudnak lenni legalább a legjobb 10 csapat között. A majorre sem sikerült kvalifikálniuk magukat, viszont biztosak lehetünk benne, hogy lesz még sok verseny idén, ahol megmutathatják magukat. A csapathoz egyébként nem olyan rég csatlakozott mixwell, akinek segítségével sikerült megnyerniük a DreamHack valenciai állomását. 

4. Virtus.Pro

A lengyelek legjobbjai már darabokra hullottak, legalábbis csapat szinten, ugyanis Wiktor "TaZ" Wojtas és Janusz "snax" Pogorzelski is távozott idén. Már nagyon rég óta együtt játszott ez a gárda, viszont a játékosok úgy éreztek, hogy eljött az ideje váltani. TaZ helyére először MICHU érkezett, aki egyébként abszolút megállta a helyét a csapatban és bebizonyította azt, hogy miért őt választották. Olyannyira bejött ez a választás nekik, hogy a budapesti V4 Future Sports Festival-on egészen a döntőig meneteltek, sőt mitöbb az elődöntőben az akkori világelső FaZe-t búcsúztatták 2-0-ra. Pashaéknak bőven van miből válogatniuk, ugyanis rengeteg tehetséges játékos van még Lengyelországban.

3. SK/MIBR

Elég hosszú ideig uralták a mezőnyt a brazilok, viszont ők sem maradhattak ki a játékoscserékből. Először Epitácio "TACO" de Melo hagyta el a gárdát és a helyére a C9-cel major-t nyerő Jacky "Stewie2K" Yip érkezett. Idén a csapat még semmilyen nagyobb kaliberű versenyt sem tudott megnyerni, általában az elődöntőkig jutnak, viszont ott már nincs meg az az átütő erő, ami egy esetleges torna megnyeréséhez kellene. Az év során még szervezetet is váltottak, a Made In Brazil égisze alatt folytatják tovább pályafutásukat. Pár napja viszont még egyet cseréltek, ugyanis Ricardo "boltz" Prass több, mint 9 hónap után távozott és a helyére Tarik "tarik" Celik érkezett. Stewie és tarik korábban már játszottak együtt a C9-cel és talán ők adhatják meg azt a löketet FalleN-éknek, amire szükségük van.

2. G2 Esports

Az idei év megmutatta, hogy hiába az öt legjobbnak tartott francia játékos, a skill nem minden. Hiába állítottak össze egy all-star csapatot, valami mégis hiányzik. A legjobb szereplésük idén mindenképpen az ELEAGUE Major elődöntője volt, viszont innentől kezdve egy nagyon meredek lejtőn indultak meg. Nyár elején megindult a nagy francia körhinta, aminek következtében Kevin "Ex6TenZ" Droolans és Edouard "SmithZz" Dubourdeaux is visszatért shoxék mellé. Az első versenyükön nagyon jól szerepeltek, ahhoz képest, hogy nem túl sokat játszott még együtt ez a gárda. 

1. Ninjas in Pyjamas

A Virtus.pro-hoz hasonlóan a NiP is már nagyon régóta jelen van, viszont az elmúlt időben ők is nagyon gyenge teljesítményt mutatnak. Egy ESL Pro League második helyen kívül semmilyen nagoybb eredményt nem tudnak felmutatni idénről. Adam "friberg" Friberg már korábban elhagyta a svéd gárdát, viszont az év során még Richard "Xizt" Landström is távozott, először a FaZe-ben olofmeistert helyettesítette, majd a nagy svéd riválishoz, a fnatic-hez szerződött. 3 és fél hónapra még William "draken" Sundin is a csapat tagja volt, viszont csak úgy, mint Xizt, ő is átigazolt a fnatic-hez. 2016 után viszont most sikerült lejutniuk a major előtti utolsó kvalifikációra az európai minorra, ahol bizony majd vért kell izzadniuk, hogyha ott szeretnének lenni Londonban a FACEIT által szervezett major versenyen. 

Ez az öt csapat bizony nem mutatott nagyon kiemelkedő teljesítményt 2018-ban, viszont vannak itt olyan nevek, akik bármikor képesek megvillanni. 

Szerintetek tényleg ez az öt csapat teljesített a legrosszabbul idén?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!


Kövess Minket!