Az Epic annyit keresett már a Fortnite-tal, hogy az összes dolgozójának vehetne egy villát

Az Epic annyit keresett már a Fortnite-tal, hogy az összes dolgozójának vehetne egy villát

Nincs annyi talicska a világon, amennyivel ezt az összeget el lehetne hordani!

A Fortnite-nak egyetlen évre sem volt szüksége ahhoz, hogy elérje azt, ami más játékoknak többnyire teljes élettartamuk alatt sem sikerül. Az Epic Games csak a Fortnite-tal már egymilliárd dollárnál is többet keresett meg, –köszönhetően a cég hibátlan marketing politikájának–, no meg a fejlesztők lelkes munkájának, amivel nap mint nap azon fáradoznak, hogy minél szórakoztatóbb, és élhetőbb körülményt teremtsenek a közösségnek.

A Fortnite BR elég jól indult el a maga karrierjén 2017 őszén, –az igazi robbanás viszont "csak" 2018 februárjában következett be, azóta pedig a játék szabályosan szárnyal. Májusban elvileg egy kis lassulás volt tapasztalhat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a játék ne hozna még így is brutális számokat: az említett hónapban például 318 millió dollárt zsebelt be belőle az Epic. A Superdata jelentése szerint ennek a tendenciának köszönhetően a játék már átlépte az egymilliárd dolláros bevételt. Az alábbi grafikonon egész jól látható a Fortnite növekedése.

Teljesen pontos információt arról nem igazán találni, hogy ténylegesen mennyi alkalmazottja van az Epic Games-nek; ahány weboldal annyi szám. Wikipédián például 700-at írnak, LinkedIn-en 1200-at, így elég nehéz belőni, ám 1 milliárd dollárból, azaz kb. 270-280 milliárd Ft-ból igen sok luxus otthon kijön. Ez az összeg persze még koránt sem a vég, –mint mondtam a játék szárnyal–, az Epic Games pedig épp bővíteni készül a palettáján mind in-game, mind a való életben. A játékon belül elképzelhető, hogy érkezni fognak mindenféle kiegészítők az ATK járművekre, az adatbányászok erre utaló nyomokat ástak elő, továbbá  az Epic üzletet kötött a POP! figurákat is gyártó Funko céggel, karácsony tájékán egy egész Fortnite termékcsaládot dobnak majd piacra.

A fenti kép természetesen csak illusztráció. Egyelőre semmilyen hivatalos részlet nem került ki az ATK dekorációkról, ám –mivel az új Battle Pass-ban nincsen semmi ilyen–, elképzelhető, hogy az Epic az Item Shop részeként fogja majd őket behozni. Jogosan merül fel a kérdés, hogy hol lesz ennek az aranybányának vége? Nos, ezt talán senki sem tudja; a Fortnite-nak mindene megvan ahhoz, hogy még hosszú-hosszú ideig a csúcson maradjon.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!