Holnap még nagyobb téttel térhet vissza a Fortnite Summer Skirmish kupa

Holnap még nagyobb téttel térhet vissza a Fortnite Summer Skirmish kupa

De persze nem mindenki örül neki; az event pont egybe esik a Friday Fortnite Tournamenttel.

A múlt hét vége felé az Epic Games bejelentette, hogy egy 8 hetes, 8 millió dolláros összdíjazású kupasorozatot rendeznek a nyár hátralévő részében, aminek első állomását a hétvégén meg is tartották. Ám a siker mondhatni nem volt töretlen: komoly technikai problémákkal küzdött az esemény, ami igencsak megmérgezte a hangulatot.

Ezenfelül a spectate mód hiánya ismét megmutatkozott, illetve a játékosok is igen erős campelésekben vettek részt, ami szintén nem tett jót az élvezeti faktornak. Most hétvégén bizonyos források szerint az Epic Games emeli a tétet, a múltheti 250 ezer dolláros összdíjazással szemben ezúttal egy 500 ezer dolláros fordulót tartanak Solo formában. A bökkenő viszont az, hogy péntekre tervezik, amikor a nagy sikerű közösségi kupa, a KEEMSTAR Friday Fortnite Tournament is zajlik. KEEMSTAR már július 12-én megírta egy tweetben, hogy 29-étől a Friday Fortnite Tournament Sunday Fortnite Tournamentté alakul, –köszönhetően az Epic keresztbe szervezéseinek.

Néhány órával ezelőtt pedig egy videót posztolt, amiben megerősítette, hogy az utolsó Friday Fortnite holnap lesz, illetve elmondta, hogy az összes Youtuber, akivel ő beszélt az 500 ezres Skirmish verseny helyett a Friday kupán fog részt venni. Ez még egy komoly érvágás lehet az Epic-nek, ugyanis a Skirmish verseny is meghívás alapú, a két listán pedig minden bizonnyal sok az egyezés.

Az Epic Games egyelőre nem erősítette meg, hogy valóban 500 ezer dollár lesz a pénzdíjazás. Az azonban tény, hogy kommunikációból lenne mit tanulniuk. A közösséggel igen jól tartják a kapcsolatot, de KEEMSTAR-ral se ártott volna egyeztetniük, –még akkor is, hogyha KEEMSTAR ezt az egész Friday Fortnite megmozdulást az Epic engedélyével csinálja–, amit bármikor visszavonhatnak tőle.

Ettől eltekintve azonban igen mozgalmas péntekünk lesz Fortnite e-sport terén. Reméljük, hogy az Epic-es verseny ezúttal sokkal simábban fog menni, mint az első, –és élvezhető adásban lesz majd részünk.

Ti követtétek a múltheti történéseket?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!