A Virtus.Pro és a Rogue is beszáll a kompetitív Fortnite-ba

A Virtus.Pro és a Rogue is beszáll a kompetitív Fortnite-ba

Utóbbi ráadásul hét főt igazolt le egyszerre!

Az Epic Games Fortnite e-sportra szánt 100 millió dollárja atombombaként robbant a közösségben, hirtelen a semmiből szerveződtek profi Fortnite csapatok olyan szervezetek égisze alatt, mint a Cloud9, az Optic Gaming, vagy a FaZe Clan. Már közel két tucat klub rendelkezik saját squaddal, róluk az alábbi cikkünkben olvashattok.

Már közel 20 szervezet rendelkezik profi Fortnite csapattal

Heldeus | 18/07/08 17:56 A Fortnite e-sport mint olyan, még nem teljesen létezik. Egyelőre az Epic Games is csak próbálgatja az irányt, hogy merre lenne jó elindulni. Hivatalos, Epic Games által szervezett és támogatott Fortnite kupát nagyon keveset láthattunk egyelőre, hiszen egy battle royale játékot e-sporttá alakítani nem egyszerű dolog.

A fenti lista most tovább bővül, ugyanis a CS:GO-ban igencsak nagy hírnévnek örvendő Virtus.Pro, valamint a Rogue bejelentette, hogy saját Fortnite csapatot alapít. A Virtus.Pro két emberrel nyitja meg ezt a vonalat, a Rogue pedig hét, azaz 7 főt csapott hozzá a szervezetben már benne lévő DrLupohoz, így a Rogue egy 8 fős felállással rendelkezik.

A Virtus.Pro a 19 éves Artur "7ssk7" Kyourshint és a 17 éves Jamal "Jamside" Saidayevet igazolta le, akikkel egészen 2019 végéig kötöttek szerződést. A döntésről a csapat menedzsere, Roman Dvoryankin így nyilatkozott:

"A szervezetünk régóta tervezte már egy Fortnite csapat létrehozását. Nagy reményeket fűzünk magához a helyzethez és a játékosainkhoz egyaránt. Artur és Jamal következetesen jó eredményeket mutattak fel a CIS Skillcustomökben még a Virtus-ba érkezésük előtt, továbbá Jamal tartja a CIS kill rekodját is. A srácok fiatalok és éheznek a sikerre. Tervezzük további játékosok felvételét is, ezt azonban a Fortnite kompetitív oldalának versenyképessége fogja meghatározni."

7ssk7 sem hagyta szó nélkül a dolgot, ő leginkább örömét fejezte ki, hogy a világ egyik legjobb klubjában játszhat, és elmondta, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a legjobb eredményeket mutassák majd fel. 

Velük közel egy időben viszont robbantott a Rogue is, az ő nyolc fős rosterük a következőképpen néz ki: Benjamin "DrLupo" Lupo, Robert "Gingerpop" Breakey, Finnley "gommru" Payton, Alex "AlexJJ" Campbell, Ryan "ipDRe" Haberkern, Luis "ZodiacTTV" Torres, Ryan "00flour" Borst, és John "WallHackJack" Franzen.

A Rogue tulajdonosa és társalapítója, Fran Villarreal így nyilatkozott:

"DrLupoval hónapokon keresztül több száz játékost teszteltünk, hogy megtaláljuk azokat a tehetségeket, akiket ma leigazoltunk. Elkötelezettek vagyunk, hogy kihozzuk belőlük a maximumot, és a legjobb játékosokká, illetve véleményvezérekké tegyük őket."

A tagok között már vannak e-sportban jártas személyek, Gingerpop például profi Overwatch játékos volt, gommru CS:GO-ban volt global elite rangban, míg ipDRe a nemrég megszüntetett Ph3nom Gaming Call of Duty 4 csapatát vezette.

"Komolyan hiszünk a Fortnite sikerében, és szeretnénk ápolni a tehetségeket, mivel látjuk, hogy a Fortnite közösség kétszer olyan szenvedélyes, mint a WoW vagy a LoL játékosbázisa. DrLupoval közösen ezeket a srácokat szórakoztató személyiségeknek és igazi bajnokoknak szeretnénk kinevelni, hogy mi lehessünk az egyik legnagyobb Fortnite szervezet az e-sport világában." - folytatta Villarreal.

Természetesen minden csapat hasonló célokkal indul el ezen az úton, de idővel úgyis kiderül, hogy melyiküknek sikerül felérnie a csúcsra.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!