A legszebb pillanatok a félmillió dolláros Skirmish kupa első napjáról

A legszebb pillanatok a félmillió dolláros Skirmish kupa első napjáról

A komoly megmozdulásokat bizony komoly pénzekkel jutalmazza az Epic Games!

Tegnap elrajtolt a Fortnite Summer Skirmish Series második hete, ami ezúttal egy két napos versenyt foglal magába. A pénteki és szombati fordulókon összesen 1 millió dollár talál gazdára, az átalakított versenyszabályzatnak köszönhetően pedig a résztvevők küzdenek is érte rendesen. A múltheti forduló bármiféle szépítgetés nélkül egy katasztrófa volt. A játékosok nemcsak laggoltak, de a helyezésekre épülő pontrendszernek köszönhetően véget nem érő campeléseket láthattunk, ami oda vezetett, hogy az utolsó szűküléseknél is még két tucatnyian éltek.

A szülinapi eventen felül az első Funko figurát is felfedték

Iacute;géretesnek tűnik mind az esemény, mind a termékcsalád!

A szerver problémák kiküszöbölésén az Epic Games egyelőre még dolgozik, ezért a versenyt a publikus szervereken rendezik meg a Friday Fortnite Tournament rendszeréhez hasonló szabályokkal. A résztvevőknek be kell menniük 10 Solo mérkőzésbe, a gyilkosságaik alapján kapnak pontokat, a 10 meccs végeztével pedig összesítik a teljesítményüket. Ez a változtatás a tegnapi párharcokat igencsak izgalmassá tette, hiszen mindenki rá volt kényszerítve arra, hogy erőltesse az összecsapásokat, ennek köszönhetően pedig sok szórakoztató pillanatban lehetett része a nézőknek.

A közvetítésre egyébként sokan panaszkodtak. Az egész versenyen nagyon érződik a spectate mode hiánya, de a fejetlenséget tovább tetézi, hogy minden résztvevő külön meccsben szerepel, ami azt jelenti, hogy eltérőek a körülmények, amikről a kommentátoroknak pillanatok alatt felmérést kéne adniuk, de a gyors váltogatások miatt erre nincs lehetőségük, sokszor a gondolataikat se tudták rendesen kifejteni. Nyilvánvaló, hogy a profi Fortnite e-sportnak nem ez a jó iránya. Reméljük, hogy a custom szerver fixen felül rövidesen egy spectate móddal is előállnak a fejlesztők, igencsak szükség volna rá. A public szervereken való mérkőzések viszont azt is jelentik, hogy hazánk fiai, Ruben és KriszhAdvice igen kis eséllyel fognak szembenézni egymással, de legalább ott lehetnek a versenyen.

A kupán egyébként olyan extrák vannak, hogy aki 20 gyilkosságot szerez egy meccsen az extra 10 ezer dollárban részesül, illetve a verseny kill rekordere, tehát aki egy meccs során a legtöbb gyilkosságot begyűjti, további 50 ezer dollárral gazdagodik!

A mai forduló 19:00-kor kezdődik, az adást pedig igen sok helyen követhetitek majd, voltaképp az összes résztvevő Twitch csatornáján, de a főműsor természetesen a Fortnite oldalán lesz majd elérhető. Mindent bele Ruben és Krisz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!