Szakítanál Yanet Garcia-val egy profi e-sport karrierért? Censor megtette

Szakítanál Yanet Garcia-val egy profi e-sport karrierért? Censor megtette

A Complexity Gaming játékosa videóban magyarázkodik arról, hogy miért választotta inkább a Black Ops 4-et, mint a szupermodell barátnőjét.

Van, hogy olyan áldozatokkal jár az e-sportolók élete, amiket legtöbbünk nem hozna meg. Ilyen Doug "Censor" Martin esete, aki azért szakított barátnőjével, hogy több időt tudjon szánni játékos karrierjére. Elmondása szerint azóta vált nehezebbé a kapcsolattartás mióta a lány Mexikóvárosba költözött, hogy időjárás bemondó legyen. 

Állítása szerint az is nehézséget okozott számukra, hogy más napszakban dolgoznak; hiszen a lány reggeli órákban, míg ő este és éjjel aktív. Felsorolja, hogy a világbajnokságra való készülés, az edzések, és a videókészítés mellett nem fér meg az életében egy barátnő, -még akkor sem, ha az annyira csinos, kedves, és okos mint Yanet Garcia.

A 23 éves játékos nem állítja, hogy nem szeretne később családot, de most a legfontosabb jelenleg a számára, hogy megfeleljen csapatának, továbbá CoD világbajnok akar lenni, és a gyúrásban is nagy potenciált lát. Eddig egy objektív és leíró cikket olvashattatok, de ebben az esetben nem maradhat el a szubjektív vonal sem.

Valószínűleg nem sokunk tett volna hasonlóan, mint Censor, de a videóban tisztán látszik, hogy ez a 23 éves srác nem tudja menedzselni a mozgalmas életében ezt a távkapcsolatot. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az e-sportolóknak nem lehet magánélete; hiszen számos pozitív példát látunk, többek között a lengyel Counter-Strike csillag, Jarosław "pashaBiceps" Jarząbkowski-t, aki boldogan él családjával úgy, hogy profi e-sport karrierje van, keményen edz, és közvetít mellette. Ehhez persze össze kellett kötnie életét feleségével, ami Censor esetében fel sem merült. Lehet, hogy igazságtalanul hoztam fel a lengyel játékos példáját, hiszen ők a feleségével mindig is Lengyelországban éltek, így az életük összekötése egyszerűbbnek feladatnak bizonyult. Ugyanakkor látni kell, hogy mindkét fél közös együttműködésben valósította meg jelenlegi életüket, amit a fentebbi párnak láthatóan nem sikerült, -ami nem is csoda, korukat tekintve.

A karrierre való hivatkozást, -mint szakítási alap-, én személy szerint csak ürügynek látom. Egész egyszerűen kényelmetlenné vált egy olyan kapcsolat menedzselése, aminek talán egyik fél sem jósolt túl sok időt. Ahogy Censor el is mondja, hogy a lányoknak megfelelő mennyiségű figyelemre van szükségük, amit ő azért nem tud megadni, mert saját magát (a testét és az egóját) építi.

Kövess Minket!