BfA kisokos - Hogyan készüljünk fel és mire figyeljünk a BfA első két hetében

Egy lelkes játékos készített nekünk egy listát, ami rengeteget segíthet a felkészülésben, és az első két hét teendőiben.

Napra pontosan három hét múlva megérkezik a várva várt legújabb kiegészítő, ismert nevén a Battle for Azeroth. A legtöbbetek már biztos túl van jó pár kiegészítőváltáson, de szinte képtelenség mindent megjegyezni és végiggondolni azt, hogy mi is pontosan a teendők a megjelenés előtti három hétben, majd a BfA első két hetében. Ezért készített egy igen hosszú guide-ot Jtech63, -aki rengeteg pozitív visszajelzést kapott, és még számomra is sokat segített. Így muszáj megosztanom veletek ezt a terebélyes olvasmányt, de inkább kezdjünk is neki.

"Sziasztok! Jtech vagyok és most húztam fel 120-ra a hetedik karakterem BfA-ban. Szeretnék nektek leírni pár tippet és trükköt, ami nagyban megkönnyebítheti az életünket az első két hétben. Ezt három részre bontottam, először a Levelinggel, majd az első héttel, aztán pedig a másodikkal foglalkozunk.

Leveling:

Kezdjük rögtön azzal, hogy az előző kiegészítőkhöz képest ez lesz az egyik leghosszabb szintezés. Az első karakteremet 12 óra alatt húztam fel, úgy hogy minden questet és zónát megcsináltam. Nem árulok el nagy titkot, hogyha azt mondom, hét karakter után 8 óra volt a leggyorsabb fejlődésem, amit egy retri palával sikerült megcsinálnom. A formalitások után nézzük is meg a tippeket:

Azeroth Auto Pilot

Az AAP egy fantasztikus addon, ami azoknak segít, akik csak szeretnének mindenen gyorsan túl lenni; hiszen az addon azonnal kinyomja a cutscene-eket és a szövegeket is ledarálja. Rengeteget segítettem az addon készítőjének, ami mindkét frakcióban tökéletesen múködik. Ha minden igaz, akkor van egy olyan lehetőség, hogy a cutscene-eket ne kapcsolja ki azonnal az addon, de a tökéletes haladás érdekében tényleg nagyon tudom ajánlani. Az egyetlen zóna, ahol problémák adottak Vol'dun volt, hiszen egy kicsit logikátlanul mutatta az addon a feladataimat, de szóltam a fejlesztőnek és valószínűleg kijavítja majd. Természetesen ez az addon teljesen opcionális és rengeteg másikat is használhattok.

Legendary Itemek

Leginkább a Sephuz-t és Kill'Jaden's Burning Wish-t tudom ajánlani, amik sokat segítenek az összehúzott mobok megölésében. Nemrég a KJBW sebzése a felére csökkent; így már nem annyira hasznos, mint pár nappal ezelőtt volt, de még mindig úgy hiszem, hogy ez a két lega működik a legjobban.

Egyebek (Potik, tárgyak, stb.)

Egyáltalán ne spóroljunk ezekkel a tárgyakkal. 20 flaskot, 20 dobot, 40 runát/ételt és kb. 20 potit ajánlok. Ha hordás vagy, akkor mindenféleképpen vegyél 40 Goblin Glidert is, ami nagyon megkönnyíti az életedet. A legtöbb felsorolt tárgy most nagyon olcsó, így csak azt tudom ajánlani, hogy vegyetek belőle bőven, -és kérj egy kis kaját valamelyik segítőkész Mage-től is, ha nem akarod elpazarolni a buffos ételt.

Ne add el a szemetet!

Ez egy nagyon fontos része a fejlődésnek; semmilyen geart ne adj el a vendornak, amit a fejlődés során szereztél. A BfA-ban megjelenik egy új mechanika, aminek a neve Scrapper. Ezzel a sok trash itemet átalakíthatjuk hasznos árucikkekké, ami a repuzásban és az AP grindban is sokat segít. Általában, -miután végeztem egy zónával- elmentem a scrap bothoz és minden zöld vagy kék itemet betörtem, hogy legyen helyem.

Azerite Armor

Ami az Azerite Armort illeti, a Chestet tudom leginkább ajánlani először Magini-tól, ha pedig Vol'dunnal kezdesz, akkor először a fejest kapod meg, míg utolsónak a vállast. Ezzel már az első zónából megszerzed, mind a három darabot, ami rengeteget segít majd a másik kettő zónában. Ha másik talenttel fejlődsz, mint amivel játszani szeretnél majd 120-on, akkor legalább kettő darabot megkapsz minden zónából, majd egyet a War Campaign indulásakor, amikor kiválaszthatod a Main Spec-ednek a traitjét. Válaszd azokat a traiteket, amik a legtöbbet segítenek a fejlődésben!

Milyen sorrendben csináljuk meg a zónákat?

A hordának egyértelműen a Vol’dun- Zuldazar- Nazmir útvonalat tudom ajánlani, mivel az első a legnehezebb, míg az utolsó a legrövidebb és legkönnyebb zóna a BfA-ban.

Az allis játékosoknak Drustvar- TS- Stormsong útvonal az opcionális, a logika mögötte pedig ugyanaz, mint amit a hordánál említettem.

Emellett nem érdemes rare mobokat vagy treasure-öket felszedni, mert egyszerűen nem éri meg az időnket. A Rare mobokból kieső gear egyenesen arányosan növekszik veled, így érdemes a végére hagyni, amikor már 120-asok vagyunk. Miután 120-as lettél, látogass el az ellenséges frakció szigetére, ahol minden questet megéri megcsinálni, hiszen csomó Reput adnak az Honorboundhoz. Ha nem War módban fejlődsz, akkor az első zónából körülbelül 114-es leszel, a másodikból 117, míg végül 120 a harmadikból.

Mit csináljunk az első és második héten?

Először is szerezd meg a Loremastert, és csinálj meg minden küldetést minden zónában, -még azokat is, amik csak az ellenség szigetén érhetőek el. Ez sok reput ad és minden Flight Mastert kinyit neked. Ha mindent megcsinálsz az elején, akkor nem kell majd aggódnod érte később. Ezután sok energiát kell fektetni az AP gyűjtésbe és minden Island Expedition-t meg kell csinálnod! Borzalmasan fontos a Heart of Azeroth, így minden egyes AP aranyat ér az egész kiegészítőben. Menj Warfrontozni, amikor csak tudsz, hiszen 370-es itemeket is adhat, ami mellett még az Arathi Highlandbe is bemehetsz utána, ahol egy World boss megölése után rengeteg reput kapsz.

Ha az ellenfél uralja a Warfrontot, akkor kapsz 11 küldetést, amivel az alapanyagokat átválthatod AP-ba és honorbound repuba. Ez azért fontos mert minden egyes quest 750 AP-t és 500 reput ad, ami 11 alkalom során 8250 AP-t és 5500 reput ér, ez pedig iszonyat sok. A fejlődés során elmondott dolgok itt érnek be igazán, amivel rengeteg pénzt is kereshetsz, ha gyorsan felhúztál egy hasznos proffot is.

Visszatértek a World Questek, és talán fontosabbak mint valaha, hiszen fejleszthetjük belőle a Heart of Azeroth-unkat és reput is kaphatunk. Én azt tudom ajánlani, hogy ezeket Warmode-ban csináljátok meg, még akkor is, ha nem kedvelitek a PvP-t. Visszatértek az Emissary questek is, amiket érdemes addig húzni, ameddig nem szerezzük meg a 310-es item levelt, hiszen akkor 340-re ugrik a jutalom. Próbáld meg addig húzni, ameddig csak tudod.

Végül, de nem utolsó sorban pedig érdemes tudni, hogy a gearelés eléggé lineáris módon működik, hiszen ahogy megvan a 120. szint a normal Dungeonök 310-es itemeket dobnak, a Heroic pedig 305-nél nyílik meg. A Heroic 325-öt dob, a Mythic-et pedig 320-tól érdemes elkezdni. A Mythic 340-et dob és legfőképpen az tudom ajánlani, hogy mind a 9 Mythic dungeon-t üssétek ki, hiszen a cél egyértelműen az, hogy a második hétre belépve a lehető legmagasabb ilevellel rendelkezzetek."

Ennél még egy kicsit többet is elárult nekünk Jtech és a rengeteg kommentet is érdemes elolvasni, így EZEN a linken elérhetitek az eredeti angol szöveget. Reméljük nektek is segít valamennyit ez a kis guide, amivel teljesen felkészülhetünk a kiegészítő megjelenésére.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!