Rangsorolt játékmód: Irány a Gold League!

Rangsorolt játékmód: Irány a Gold League!

A rangsorolt csaták nemcsak a játéktudásról, hanem a kitartásról is szólnak, -és persze itt is igaz a mondás, hogy többet ésszel, mint erővel.

A rangsorolt csaták rendszere szinte semmiben nem változott az előző szezonhoz képest, így itt az ideje, hogy felelevenítsük a legfontosabb tudnivalókat. Induljunk ki abból a tényből, hogy ebben a játékmódban mindenki a legerősebb tankokkal száll harcba, -és persze a levegő aranytartalma is jelentősen megnő.

Válaszd ki a garázsban álló legalkalmasabb harckocsit!

Nyilvánvaló, hogy nem mindenki rendelkezik Object 277-tel vagy Object 907-tel, -és a beszerzésük is macerás-, így meg kell találnotok a garázsban álló legalkalmasabb harckocsit, hogy esélyetek legyen a nyár legnagyobb kihívást jelentő szóló kompetitív eseményén. A legfontosabb szempont, hogy az a tank, amire a választásotok esik, ne kényszerítsen rá a passzív játékra, valamint a lehető legtöbb szituációban ki tudjátok használni a benne rejlő potenciált. Ilyen szempontból a legtöbb tankvadász, könnyű tank és tüzér kiesik, és maradnak a közepes és nehéz tankok.

Rangsorolt játékmód: Top 5 tank

Scheff | 18/07/25 15:46 A meta folyamatosan változik, hiszen szinte minden frissítéssel módosítanak a tankok paraméterein, amely következtében az esetlen lánctalpasból a csaták réme válik, -és persze ez igaz fordítva is. Ebben a cikkben nemcsak összeszedjük azokat a tankokat, amikkel dominálhatsz a csatákban, hanem röviden arra is kitérünk, hogy miért nem ideális választás az FV4005 Stage II vagy épp az E-100.

"Túl drága. Nem éri meg."

Amikor rangsorolt csatára adod a fejedet, akkor hessegesd el az anyagias gondolatokat, ugyanis ebben a módban csak az nyerhet, aki mindent belead! Ne sajnáld a kreditet prémium lőszerre és fogyócikkekre, ahogy a kötvényeket is érdemes elkölteni fejlesztett felszerelésekre, illetve harci utasításokra.

Egy marék repesszel többért...

Talán nevetségesnek tűnik, de a beásott tankok ellen a legfőbb fegyvered a repeszromboló lövedék lesz. Ahogy haladsz felfelé a ranglistán, úgy válik a csata egyre taktikusabbá. A játékosok magasabb szinten nem fognak kockáztatni, és a beásott tankok ellen a repeszromboló lesz a leghatékonyabb választás.

A terv egyszerű: kilőjük mindet!

Ebben a módban akkor lehet haladni, ha XP-t szerzünk, és mi sem jelent több XP-t, mint a megsemmisített járművekért járó bónusz. Ha két ellenfél van egymás mellett, amik közül az egyik egylövésnyi HP-n van, akkor értelemszerűen a legfőbb célod az, hogy kilődd. A sebzés csak másodlagos.

Lőj, lőj és lőj!

Mindegy, hogy melyik ellenségre, de lőj minél többet, hiszen a harci aktivitásért is csurran némi XP, -amit a részletes csatajelentésben pontosan megtekinthetsz.

A felderítés és az egyéb bónuszok

Személy szerint nem gondolom, hogy pusztán a felderítésre játszani egy okos döntés lenne, ugyanakkor az optika használata meglehetősen ajánlott, -ahogy az is, hogy próbáld meg láncolni az ellenfeleket; hátha valamelyik csapattársad megsebzi. Ezenfelül pedig az alábbiakért jár bónusz XP:

  • A felderített ellenséges tankokért, illetve némi bónusz minden felvillantott SPG után.
  • Közelharci bónusz 200 méteren belül bevitt sebzésre.
  • Foglalásért és védekezésért pontonként, illetve a teljes bázis foglalásért.

Többet ésszel, mint erővel!

A rangsorolt csatákban az eredményesség tehát a nyers játéktudáson kívül egyrészt a felkészültségen, másrészt a háttérismereteken fog múlni. Úgy gondolom, hogy aki ezeket a tanácsokat megfogadja,-illetve ésszel játszik-, az jó eséllyel megcélozhatja a legjobb helyezéseket. A rendszer százalékos eloszlás alapján határozza meg a végső helyezésedet, ezért minél többen indulnak el ezen a megmérettetésen, annál többen kerülhetnek be az arany, ezüst és bronz ligákba, -ezért mindenkit arra bátorítanék, hogy tegyen vele egy próbát.

Ti milyen taktikával vágtok neki a szezonnak?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.