device:

device: "Magisk érkezésekor sejtettem, hogy nagyon jók lehetünk, de nem ennyire"

Kétség sem fért ahhoz, hogy ki lesz az atlantai verseny legjobb játékosa.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az Astralis nagyon magabiztosan húzta be az ELEAGUE versenyét, -amiben nagy szerepe volt Nicolai "device" Reedtz-nek is.

Veretlenül, ellentmondást nem tűrően lett bajnok az Astralis!

Senki sem tudta megállítani a fénykorát élő dán gárdát!

Device egyedül a mousesports elleni BO3-as széria első pályáján ért el 0.70-es HLTV ratinget, mindezek ellenére a csapata 16-11-re megnyerte azt a pályát is. Az Astralis AWP-se tényleg MVP-hez méltó teljesítményt nyújtott, ugyanis az átlag értékelése 1.44 lett, a döntőben pedig ő volt a legjobb 1.57-tel. Ezen kívül még hét kategóriában ő lett az első, ezek közül kiemelkedő a +75-ös KDD, valamint a 73.8%-os hatékonyság a nyitó párharcokban. Ez idén már a második MVP címe, ugyanis az ECS ötödik szezonjának fináléjában is ő volt a legértékesebb játékos.

Ezt követően egy interjút is készítettek vele, amiben a jelenlegi csapatról, a döntőről és a saját helyzetéről is beszélt:

A szezon vége felé járunk, következik egy nagyobb szünet és ti egy újabb győzelemmel zártátok ezt az idényt. Visszatekintve, hogyan látod magatokat?

"Őszintén, most így visszagondolva, Magisk érkezésekor sejtettem, hogy nagyon jók lehetünk, de nem ennyire. Már egy korábbi interjú során is elmondtam, hogy ez az eddigi legjobb felállás, amiben valaha játszottam. Nem gondoltam, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen jók lehetünk, de találtunk egy nagyon jól működő rendszert, ami beválni látszik."

Remek formában játszotok, ti vagytok a legjobb csapat jelenleg, -szerinted tudjátok majd hozni ezt a formát a szünet után is? Rengeteg idő van még a Majorig, oda is legjobb csapatként érkezhettek?

"Szerintem rengeteg csapat kezd felzárkózni és egyre jobb lesz mindenki, de azt gondolom, hogy mi már voltunk hasonló helyzetben. Elég sok ideig mi voltunk a legjobb csapat, viszont utána nagyon könnyelműen leeresztettünk, szóval ebből kell tanulnunk. Most a szünet során mindenki kipiheni magát, ugyanis sokszor már tényleg a határainkat feszegettük. Hiszek benne, hogy lehetünk mi a legjobbak a Major idején is, viszont lehetetlen mindig a legjobbnak lenned, és megnyerned az összes versenyt. Próbálunk a Top3-ban maradni, és megnyerni a kiszemelt versenyeket."

Az egész szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtottál egyénileg, és már a második MVP címedet húztad be idén. Mit gondolsz, most vagy életed legjobb formájában?

"Sokszor megfordult már a fejemben, hogy "meddig vagyok képes még ezt csinálni", mindig óriási kihívás profi szinten játszani. Próbálok stabil teljesítményt nyújtani és eddig ez nagyjából sikerült is, szóval igen, azt mondanám, hogy életem legjobb formájában vagyok, de azt meg nem szeretném mondani, hogy ennél nem tudok jobb lenni. Nem egyszerű ez az egész, de sikerült zonic-kal egy olyan rendszert kialakítanunk, ami miatt azt gondolom, hogy most vagyok a legjobb."

Vitathatatlanul ti vagytok most a legjobbak, ahogyan erről már korábban is beszéltünk, viszont volt egy időszak, amikor úgy tűnt, hogy a Na'Vi utolérhet benneteket. Milyen érzés volt nyerni Atlantában? 

"Azt gondolom, hogy teljesen igazságos a mi első helyezésünk. Rengetegszer fogunk még a Na'Vi ellen játszani, ahol szeretnénk ezt még jobban bebizonyítani. Legutóbb ők voltak a jobbak, de ettől függetlenül tényleg azt érzem, hogy mi vagyunk a legjobbak. Nagyon büszke vagyok mindenkire és mindenre, amit elértünk. Tavaly kihagytuk a kölni versenyt a Major miatt, de idén ezt nem vállaltuk be, inkább próbáltunk formában maradni."

Kétségtelen, hogy az Astralis most nagyon jó formában van. Ha a szünet után is tudják ezt folytatni, akkor jó eséllyel pályázhatnak a londoni Major bajnoki címére is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!