Veretlenül, ellentmondást nem tűrően lett bajnok az Astralis!

Veretlenül, ellentmondást nem tűrően lett bajnok az Astralis!

Senki sem tudta megállítani a fénykorát élő dán gárdát!

Már a verseny előtt számítani lehetett arra, hogy dán dominanciát láthatunk Atlantában, ugyanis az Astralis mostanság emberfeletti formában játszik. Annak ellenére, hogy tavaly nyertek majort, idén egy sokkal ütősebb ötösük van, köszönhetően Magisk érkezésének. 

5 órás dokumentumfilmmel élhetjük át a Boston Majorig vezető utat

Az ELEAGUE végre valahára elérhetővé tette online is az öt részes dokumentumfilmjét.

A Liquiddel néztek farkasszemet az ELEAGUE CS:GO Premier 2018 fináléjában, ahol végül elmaradt az a nagy gigászi összecsapás, amire számítottunk volna. Az első pálya Inferno volt, amit a Liquid választott, viszont a látottak alapján ez egyáltalán nem tűnt így. CT oldalon kezdtek a dánok, és felhúztak egy olyan védelmi vonalat, amit a Liquidnek mindössze egyetlen egyszer sikerült áttörnie, ez pedig azt jelentette, hogy a 14-1-gyel fordultak a második játékrészre. Legalább a pisztolykört el kellett volna hozniuk, hogy életbe tartsák reményeiket, viszont ez sem sikerült. Az Astralis már rögtön a második félidő első körében meccsponthoz jutott. TACO-ék innentől kezdve egyetlen egy kört sem adhattak ellenfelüknek, ugyanis azzal nagyon korán elbukhatják a saját választott pályájukat. Négy körön keresztül még sikerült visszaverniük az ellenfél támadásait, de a második játékrész hatodik körében a dánok felrakták az i-re a pontot, és 16-5-re behúzták a Liquid pályáját. 

A második mappot már dev1ce-ék válaszották, Nuke-ot. Itt már valamivel szorosabb volt a küzdelem, a Liquid is jól tudta nincsen már több esélyük visszajönni ebbe a meccsbe. Ők kezdtek most a CT oldalon és egyből egy nagyobb előnyre is szert tettek, ugyanis már a játékrész elején 7-3-ra sikerült elhúzniuk. Ezt követően az Astralis kicsit feltámadt és visszajött a meccsbe, de a félidőt végül a Liquid nyerte 8-7-re. Ezután kellett volna valami nagyot alkotnia az ELiGE által vezetett gárdának, ugyanis a dánok már bebizonyították, hogy hihetetlen jól tudnak védekezni. Most egy kicsit nagyobb ellenállással bírt a Liquid, -11-10-re is vezettek-, viszont dev1ce még csak ezután kapcsolt rá. Innentől kezdve pedig nem túl sok esélye volt a Liquid-nek, az Astralis egyből 14-11-re fordította a meccset, ahol még ugyan tudott egy kört hozni az észak-amerikai szervezet. A második pálya végeredménye 16-12 lett ezzel pedig az Astralis megnyerte az ELEAGUE CS:GO Permier 2018 versenyét. 

Érdekesség egyébként, hogy az Astralis csak a Liquid ellen megnyert döntőkből már 1 millió dollárt zsebelt be. Az ECS 5. szezonjának döntőjében 2-0-ra tudták legyőzni a Liquidet, ahol 250 ezer dollárt nyertek, az EPL 7. szezonjának fináléjában 3-1 arányban győzedelmeskedtek és szintén 250 ezer dollárt ütötte a markukat. Ezzel pedig ők lettek az első olyan csapat, akik megnyerték az ELEAGUE-et, az EPL-t és az ECS-t is, a döntők összesítésében pedig 7-1-re vezet az amerikai gárda ellen.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Cover: HLTV

Kövess Minket!