A Fortnite-tal akár életet is lehet menteni

A Fortnite-tal akár életet is lehet menteni

Egy rendőrnek a Fortnite-tal sikerült megakadályoznia egy gyermek öngyilkossági kísérletét!

Sok helyről hallhatjuk, hogy a Fortnite mennyire ártalmas a társadalomnak, különösen a fiatalkorú gyermekeknek. Láthattunk már arra is példát, hogy ausztrál általános iskolák küldtek ki leveleket, amelyekben figyelmeztették a szülőket a Fortnite kártékony hatására. A játék tény és való, hogy már egy jelenség, -de itt az ideje, hogy bemutassunk egy ellenpéldát is, amikor életet mentett.

Egy külföldi rendfenntartó tiszt számolt be Redditen az egyik esetéről, amiben egy 12 éves kis srác volt a főszereplő, a Fortnite pedig a megoldás.

Thanks Fortnite from r/FortNiteBR

"Nem akarlak untatni titeket, szóval rövidre fogom. Rendfenntartó tisztként dolgozom, és imádom a Fortnite-ot, a második szezon óta játszom. Ma este munka végzés során kaptunk egy hívást, hogy egy 12 éves gyermek öngyilkossággal próbálkozik. Siettünk, hogy beszéljünk vele. Fenyegetőzött, hogy megöli magát, közben én számos vágást véltem felfedezni a csuklóján. Egy jó 15 percnyi beszélgetés után megkérdeztem tőle, hogy mi nyugtatja meg őt, amikor ilyen állapotba kerül, és azt felelte, hogy az amikor Fortnite-ozhat és ellazulhat.

Ezután nagyjából 5 percet beszélgettünk a kedvenc skinjeinkről (az ő favoritja Raven), a kedvenc landolási pontjainkról, fegyvereinkről, ez a fiatal srác pedig el volt ámulva attól, hogy egy rendőrtiszt ismeri a Fortnite-ot. Megnyílt felém minden olyan dologgal, ami történt, és ami idáig juttatta őt.

Ez egy hosszú történet volt röviden, ő pedig most már jó kezekben van. Hiszek benne, hogy a Fortnite miatt volt ennyire könnyű dolgom. Remélem, hogy ez a fiú megkapja azt a segítséget, amire szüksége van, és egy napon talán duozhatunk majd együtt.

Ez egy gyönyörű történet Zetrip nevű felhasználó tollából, aki egyike a hétköznapi hősöknek. Szokás mondani, hogy az igazi szuperhősök nem hordanak köpenyt, és ez bizony így is van. Az ilyen esetek nagyon kényes ügyek, amikor valaki a saját vagy esetleg mások testi épségének sértésével fenyegetőzik; ahhoz képzett szakemberek kellenek, akik ilyen helyzetekre specializálódtak, -a megoldás viszont néha nagyon egyszerű lehet. Sokszor elég megtalálni a közös hangot az adott személlyel, a megoldás pedig már érkezik is magától.

Hatalmas tisztelet nemcsak ennek a rendőrtisztnek, hanem a rendfenntartó, no meg életmentő szolgálatok minden dolgozójának, akik nap mint nap azon fáradoznak, hogy minket és szeretteinket megóvjanak! Mi, az Esport1-nél ezúton is köszönjük a kitartó munkájukat!

Ha Ön, vagy valaki a környezetében depresszióval küzd, és úgy érzi segítségre van szüksége, hívja a lelki-segélyvonalat: 116-111

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!