Azeroth Ökonómia: A Ghost Iron Ore még két hétig szó szerint aranyat ér

Hivatalosan is már csak két hét van hátra a Battle for Azeroth-ig, egy kis plusz gold pedig mindig jól jöhet!

A Vanilla óta rengeteget változott a játék, és a gold szerzés is egyre könnyebb lett. Rengeteg módon lehet már egy kis plusz pénzt szerezni, -amik között a leghatásosabb, leggyorsabb és legkifizetődőbb egyértelműen a WoW Token-, ami jelenlegi árfolyam szerint több, mint 300 ezer goldot ér és csak 20 euróba kerül. Természetesen ezt nem mindenki engedheti meg magának, vagy csak szeretné inkább saját maga megkeresni azt a pénzt, ami a karakteréhez -vagy éppen egy-két mounthoz- szükséges.

Csillagászati árú mounttal is közlekedhetünk a BfA-ban

Ha kétmillió aranyért olcsónak találtad a Bloodfang Cocoont, akkor most megtaláltad a neked való jószágot.

Ebben szeretnénk most segíteni egy kicsit. A legtöbb pénzt nem most, hanem majd a kiegészítő elején szakíthatjátok, de aki kicsit mélyebben beleásta magát ebbe az már jól tudja, hogy minden egyes kiegészítő elején az árak kicsit megőrülnek és minden új tárgy vagy alapanyag csillagászati áron kerül ki az AH-ba, míg a jelenleg is megtalálható testvéreik mennek a süllyesztőbe és a semmiért árulja majd mindenki őket. Pénzt viszont most is lehet termelni, ami még nagyon jól jöhet a Battle for Azeroth elejére vagy éppen a felkészülésben, hiszen érdemes a fejlődéshez kaját, potikat és különböző tárgyakat venni, amik felgyorsítják -vagy csak segítik- annak a tíz szintnek a kigrindolását.

A Transmog farmolás mellett természetesen a proffokkal is rengeteg pénzt lehet keresni, de a jelenlegi legegyszerűbb és legtöbb pénzt termelő munka nem más, mint a Ghost Iron Ore farmolás Pandáriában, azon belül is a Valley of the Four Winds területén.

Ahogy a képen is láthatjátok, rengeteg node van szerte a területen a Pandaria mining kitanulása pedig minimális pénzt és pár percet vesz igénybe, ami után mehetünk is a megjelölt helyre. Ezekből a node-okból 1-től 12-ig bármennyi Ore eshet, de általában 2 és 4 között kapunk. Átlagban, ha még kicsit sokan is vannak a területen egy óra folyamatos bányászattal körülbelül 750-800 Ore-t lehet összeszedni, ami a jelenlegi árfolyam szerint 10500-11200 goldot ér. Nem világmegváltó mennyiség, de ennyire minimális felkészüléssel és az AH ismerete nélkül körülbelül ez a maximum amennyit szerezhetünk. Kivéve, ha szerencsések vagyunk és valahol az egyik raidben kieseik egy több tízezres transmog, de ez olyan ritka, hogy sokkal inkább megéri a biztosra menni. Az Ore-ból rengeteg más Bart vagy éppen tárgyat készíthetünk, de jelenleg az Ore eladása éri meg leginkább, hiszen a Trillium Bar és a Living Steel is túl alacsony áron van, hogy bajlódjunk vele.

A magyarázatok után nézzük is, hogy pontosan mire van szükségünk, ha szeretnénk a lehető legtöbb Ore-t gyűjteni:

  • Első lépésként, ha van Druidod vagy mindig is szerettél volna kihúzni egyet, akkor itt a lehetőség, hiszen a folyamatos átalakulások miatt sokkal gyorsabban tud mozogni a pályán, mint bármelyik másik kaszt. Ettől függetlenül egyáltalán nem probléma, ha nincs, hiszen én például sámánnal csinálom már jó ideje, amivel kb óránként 75 ore-t lehet bukni, ami közel elenyésző gold mennyiség.
  • A legfontosabb segítségünk egyértelműen a Darkmoon Firewater, ami közel lefelezi egy-egy node kibányászásának az időtartamát. Ha enélkül vágnánk neki a feladatnak, valószínűleg óránként maximum 600 Ore-t tudnánk kiszedni, így ez egy nagyon fontos elem a pénzkeresésben. Körülbelül 130 goldba fáj egy darab, így bőven visszahozza az árát.
  • Végül, de nem utolsó sorban pedig a tökéletes útvonal is nagyon fontos számunkra, hiszen enélkül csak bolyonganánk úgy pedig nem lehet tartani az átlagolt számokat.

Ahogy láthatjátok, a képen a zóna szívéből kell indulnunk, majd a piros vonal szerint menetelnünk. Az útvonalat hosszabbítani és rövidíteni is lehet, de számunkra eddig úgy tűnt, hogy ez a legtökéletesebb és legkifizetődőbb. Innentől nincs más hátra, mint az AH-ban vagy a trade chaten meghirdetni az árunkat, ami pár órán belül szinte biztosan elvisznek.

Az Ghost Iron Ore gyűjtés nagy előnye az is, hogy a zónában pár Ghost Iron Node átalakulhat Trilliummá is, ami komolyan megdobja a pénzüket, hiszen jóval ritkább, így jóval többet is ér. Emellett az útvonalunk közelében jó pár Elit is kóborol, akik néha dobhatnak egy kis baget, amiben mindenféle alapanyag lehet, de a szerencsések vagyunk, akkor még Ghost Iron van benne, ami növelheti az órás átlagunkat.

Ezt a metódust maximum a következő két hétben használjátok, hiszen mint említettem a BfA eljövetelekor minden ár bezuhan majd,- így próbáljatok túltenni a sok Ore-n, Augusztus 14-e előtt.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!