Útmutató a Port-a-Forthoz, a játék egyik elfeledett iteméhez

Útmutató a Port-a-Forthoz, a játék egyik elfeledett iteméhez

Ez az item bizony sokkal hasznosabb lehet, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

Már egy jó ideje -pontosabban a v3.5.0-ás update óta- bent van a Port-a-Fort; de a legtöbb ember vagy nem használja, vagy egyáltalán nem is tudja, hogyan lehet jól, hatékonyan használni. A játékban nincs sok olyan fegyver, eszköz, amely ilyen sok oldalú lenne. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár tanácsot, tippet, trükköt amivel a lehető legjobban ki tudjátok aknázni ennek az itemnek az adottságait. 

FaZe Tfue ismét bebizonyította, kapott sebzés nélkül hozott le egy 22 killes meccset

Ez a srác megállíthatatlan!

Gondoljuk át a Port-a-Fort használatát csata közben

Amennyiben ellenfelünk megszerzi a highgroundot, akkor azonnal, a lehető leggyorsabb módon építenünk kell egy fedezéket magunk fölé. Sok ember ilyenkor pánikba esik, és elhasználja a Port-a-Fortját. Azonban ez csak akkor ajánlott, ha tényleg szükség van rá, mert mondjuk elfogyott az építőanyagunk. Ha lehet használjuk ezt az itemet inkább a jobb taktikai pozíció kiépítésére. Ha jó helyre rakjuk le, akkor nagyon hasznos tud lenni, azonban egy csata közben az ellenfél pontosan tudja, hogyan lehet a leggyorsabb lerombolni, -főleg mivel fémből van, annak pedig idő kell mire teljesen felépül. Egy frissen lerakott vasfal roppant sérülékeny, továbbá nem biztos, hogy megoldja a problémát, mert az ellenfelünk lehet, hogy még mindig magasabban lesz. Tény viszont az is, hogy megzavarásra ideális lehet, ha nincs közöttünk olyan nagy magasságbeli eltérés, meglepetést okozhatunk a frissen felhúzott toronnyal.

Tegyük le a Port-a-Fortot úgy, hogy minél magasabb pozícióról induljunk

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a highground. A Port-a-Fort már eleve három blokk magasságba juttat minket, azonban érdemes lehet ezt fokozni, tehát építsünk valamit mielőtt használnánk az itemet, és arra húzzuk rá a Port-a-Fort-ot. Persze ez fel is cserélhető, előbb a torony, aztán abból az egyéb nyúlványok. Építőanyag hiányában nehezen lehet teremteni ilyen pozíciót, ezért érdemes dombokon, hegyeken kialakítanunk a bázisunkat. A végjátékban különösen fontos a jó pozíció, magasabbról még mindig könnyebb meccset nyerni.

Tömjük be a lyukat

Talán a legidegesítőbb dolog az, amikor az ellenfeleket nézzük, harcolunk velük a toronyból kinézve, és hirtelen valaki megöl minket hátba támadva, mert feljött a tornyunkba. Ezt a lehető legkönnyebben úgy lehet elkerülni, hogy egy padlót teszünk a torony középső részére. Ennek segítségével majdnem biztos, hogy nem fognak tudni megtámadni minket anélkül, hogy mi hallanánk azt. Ezt megspékelhetjük akár egy trappal is a járat oldalára, lehetőleg a legfelső falrészre, ott ugyanis biztosan megkapja a sebzését, amikor visszapattan a padló elemünkről, és nem repül el előtte, mielőtt aktiválódna a trap.

Használhatjuk rombolásra is

Habár furán hangozhat, de ezzel az építő eszközzel egyben rombolunk is, a hatókörében lévő elemeket elpusztítja. Ezzel számos helyzetet alakíthatunk ki, ha egy ellenfelünk bezárkózik egy házba könnyen szétzúzhatjuk az épületet egy Port-a-Forttal, bár tény és való, hogy a jól irányzott gránátnál jobb nincsen. Van viszont egy pont a térképen, ahol még ennél is jobb szolgálatot tehet, Dusty Divot 100 ezer hp-val rendelkező fagyis kocsiját tökéletesen szét lehet zúzni egy Port-a-Forttal.

Összességében egy egész hasznos, könnyen használható tárgy ez, ami a szóbeszéd szerint az Epic counter iteme volt az első Guided Missile-lel szemben. Egy olyan tárgyról beszélünk, ami leginkább a kevésbé jó építőknek lehet segítségére, -bár ritkasága miatt nem futunk vele össze minden meccsben, ezért koránt sem helyettesítheti a jó buildelő képességet.

Ti szoktátok használni a Port-a-Fortot? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!