Már a nagy zenei fesztiválok is saját gaming arénákat alakítanak ki

Legújabban Ninja fog streamelni a legendás Lollapaloozáról, de idehaza is láthattunk már példát ilyen fesztivál gaming sarokra!

A gaming közösség napról napra erősödik, -mára pedig már olyan szintre ért ez az egész, hogy a híres zenei fesztiválokon is kialakítanak egy-egy gaming zónát. A legújabb példa a Chicagoban megrendezésre kerülő Lollapalooza, ahova Ninja is kiköltözik és onnan fogja szórakoztatni a Fortnite szerelmeseit.

A helyszín neve Lollapalooza Gaming Lounge lesz, tehát jó eséllyel nemcsak neki építenek ki egy kis kuckót, a játékra vágyó fesztiválozók is betérhetnek majd néhány meccs erejére.

A történet azonban nem egyedülálló: már kis hazánkban is láthattunk erre egy példát, az idei East Festen is üzemelt egy e-sport sátor, ahol többek között lehetett PUBG-zni, LoL-ozni és WoT-ozni.

Ebből is látszik, hogy a gaming ipar nem ismer határokat; a nagy érdeklődés miatt egy kis szeletét lassan a világ bármely pontján megtalálhatjuk. Nem véletlenül folynak a tárgyalások az Olimpiai Bizottsággal sem, a 2024-es olimpián reális eséllyel ott lehet majd néhány e-sport játék. A ScoreEsports egyik újságírója is okkal mondta azt még 2017-ben, hogy "Az e-sportnak nincs szüksége az olimpiára, az olimpiának van szüksége az e-sportra, hogy életben tudjanak maradni." A fesztiválok esetében nyilván nem ilyen súlyos a helyzet, ám egy-egy ilyen zóna kialakításával új közönséget is meg tudnak szólítani. Sokan mondhatják elsőre, hogy ez roppant nevetséges, az ember nem azért megy ki egy fesztiválra, hogy kockuljon, ám mi lenne ha fordítva néznénk? Olyanokat is bevonzhat így egy-egy buli, akik amúgy nem annyira érdekeltek a fesztiválokban, de ha tudatában vannak, hogy megcsinálhatják mondjuk a napi küldetésüket, lehet, hogy kilátogatnak. A gaming ipar összemosása a "hétköznapi élettel" nem feltétlen rossz dolog.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!